Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite ca marime . Spalam cartofii sub jet de apa rece si ii scurgem bine de apa .
Incingem ulei intr-o tigaie si punem cartofii la prajit .Presaram putina sare si cand sunt gata ii scoatem cu ajutorul unei palete intr-un castron. Lasam sa se raceasca .
Separat punem ouale intr-un vas si le batem spuma cu ajutorul unui tel.
Adaugam in vasul cu oua, parmezanul ,cubul de ceapa si piper. Amestecam bine .
Punem amestecul de oua in castronul cu cartofi. Amestecam bine ingredientele intre ele.
Punem din nou o tigaie cu putin ulei la foc iute. Cand uleiul este bine incins,turnam omleta ,acoperim cu un capac si dam la foc potrivit .
Cand este copata pe o parte,cu ajutorul capacului,intoarcem omleta printr-o miscare rapida pe cealalta parte,acoperim din nou cu capac,si lasam la copt .
Cand este gata,scoatem omleta pe o farfurie.
Se serveste calda sau rece,presarata cu busuioc uscat si parmezan .
Pofta buna !
1
Pentru a coace omleta , putem inlocui uleiul cu unt .
2
Acoperind omleta cu un capac ,va face ca omleta sa se umfle si sa devina mai pufoasa.