Arancini

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2015 | 12756 vizualizari

 

Una dintre cele mai cunoscute retete din Sicilia (Italia), arancini sunt mici '' bile'' de orez de obicei umplute, care iau aceasta denumire datorita culorii portocalii ...
Reteta clasica presupune o umplutura cu ragu insa cu trecerea timpului au fost create peste 100 de retete de arancini cu diferite umpluturi.
In reteta siciliana se foloseste orez cu sofran... si cum am pregatit deja acest orez
si a ramas, am profitat de ocazie si am preparat acesti arancini .... trebuie putina rabdare dar merita! Sunt deliciosi !

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez cu sofran
  • 3 oua
  • 100 g mozzarella
  • 50 g sunca de curcan
  • 6 felii paine prajita
  • faina
  • sare
  • ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arancini:

Pentru reteta de orez cu sofran aveti aici link-ul : http://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-sofran-72494.html .

Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem in cuburi mici, apoi o punem pe un servet de hartie pentru a elimina toata apa. La fel si sunca, o taiem cuburi mici. 

Intr-un castron punem orezul si il amestecam bine cu 1 ou intreg . 

Luam din compozitia de orez si formam o bila. La mijloc punem doua cubulete de mozzarella si unul de sunca. Acoperim bine cu orez.

Formam astfel bilele pana ce terminam compozitia de orez. 

Pregatim intr-un mic bol faina, in alt bol 2 oua batute usor cu sare si un alt recipient cu pesmet (eu am facut pesmet din painea prajita) .

Luam fiecare bila de orez si o trecem mai intai prin faina, apoi prin ou si in final prin pesmet. 

Prajim bilele formate in ulei incins pentru 3-4 minute, rotindu-le pe toate partile pentru a se praji uniform. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elmina uleiul in exces. 

Se servesc calde sau reci. 

Pofta buna ! 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui sunca de curcan cu prosciutto cotto .

2

Puneti cate putine bile in ulei ,pentru a evita ca temperatura uleiului sa scada prea mult .

Daca ti-a placut reteta noastra "Arancini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose si tarta aperitiv