Crochete de cartofi cu ardei gras originare din Indonesia...sunt foarte usor de preparat si sunt foarte gustoase...Merita sa le incercati.
Incepem prin a spala cartofii sub jet de apa rece.Eu prefer sa ii curat de coaja si sa ii tai cuburi inainte de a-i pune la fiert. Insa voi puteti pune cartofii intregi cu sau fara coaja.
Asezam cartofii taiati cuburi intr-o oala cu apa rece si lasam la fiert pentru 15-20 minute sau pana ce cartofii sunt bine fierti.
Intre timp curatam usturoiul si il pisam.
Ardeiul gras il spalam, eliminam cotorul si semintele si il tocam marunt.
Cand cartofii s-au fiert, ii scurgem bine de apa si ii pisam pana obtinem un piure.
Adaugam usturoiul si ardeiul, patrunjelul proaspat tocat marunt, ouale si sare dupa gust. Amestecam toate aceste ingrediente foarte bine.
Lasam compozitia sa se odihneasca pentru circa 10 minute.
Punem o tigaie cu mult ulei la incins. Cand punem crochetele la prajit, uleiul trebuie sa fie bine incins, altfel crochetele vor iesi foarte uleioase.
Cu ajutorul unei linguri, luam din compozitie si punem in uleiul incins. Lasam pana devin aurii si crocante la exterior.
Scoatem crochetele pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Se servesc calde !
Pofta buna!