Aperitiv mamaliga prajita

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2018 | 5917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru apa
  • 300 gr malai
  • 2-3 linguri unt
  • 300 gr carne tocata
  • 70 gr porumb dulce
  • 60 gr ciuperci
  • 100 gr kaizer
  • 1 cub ceapa
  • ulei
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mamaliga prajita:

Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit. Punem cubul de ceapa si kaizerul taiat fasii. Lasam cateva minute. 

Adaugam apoi carnea tocata si o calim pana ce isi schimba culoarea. Adaugam apoi ciupercile (eu am folosit cele din conserva cu ulei) si porumbul dulce. Potrivim de sare si lasam la foc potivit pentru 5 minute dupa care inchidem focul.

Intre timp punem la fiert un litru de apa, sare si putin malai. Cand a inceput apa sa fiarba, turnam restul de malai putin cate putin amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Dam focul la mic si lasam sa fiarba mamaliga.

Spre sfarsit adaugam in mamaliga compozitia din tigaie cu carne tocata si 2-3 linguri cu unt si amestecam bine. 

Turnam mamaliga intr-o tava dreptunghiulara si lasam sa se raceasca. 

Taiem apoi mamaliga felii si prajim pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei bine incins. 

Scoatem feliile pe o farfurie si le servim calde.

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga prajita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Portofele cu ciuperci si piept de pui