Am vazut reteta in cartea de bucate a lui Horia Virlan ... si mi-a placut tare mult. Va spun sincer...una dintre cele mai bune omlete mancate vreodata !!!
Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt.
Ardeiul gras il spalam, indepartam cotorul, curatam de seminte si il taiem fasii.
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert in apa sarata. Cand cartofii au fiert, ii scurgem bine de apa.
Intr-un bol batem spuma ouale, sare si piper (dupa gust) si patrunjelul verde tocat.
Punem o tigaie antiaderenta la foc iute. Cand aceasta s-a incins, punem putin ulei si calim cartofii impreuna cu ceapa si ardeiul gras.
Adaugam apoi carnea de pui (eu am folosit carne de pui gata preparata ) si lasam 3-4 minute.
Turnam ouale in tigaia cu cartofi si amestecam din cand incand pana ce ouale s-au intarit bine.
Presaram patrunjel verde si servim langa o salata de rosii si castraveti.
Pofta buna !
1
In reteta lui Horia Virlan inloc de carnea de pui erau 200 gr costita afumata iar cartofii dupa ce au fost fierti au fost taiati felii.
2
Daca folositi carne de pui cruda, taiati-o bucati mici si caliti-o inainte de a pune cartofii in tigaie.