Pentru reteta m-am inspirat de la Timea >:D< ...cu mici modificari :)
Mai intai curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute.
Cand cartofii s-au fiert, ii scurgem bine de apa .
Separat curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt .
Castravetii murati, ii spalam daca este necesar, taiem capetele si apoi ii taiem intai in doua pe lungime apoi rondele.
Intr-o tigaie, punem putin ulei si calim pentru 2-3 minute pancetta taiata bastonase. Apoi punem ceapa si castravetii murati si lasam la foc potrivit pentru alte 5-10 minute.
La final adaugam cartofii si amestecam usor cu o spatula de lemn .
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt. Punem cartofii din tigaie impreuna cu restul ingredientelor in tava pentru cuptor. Presaram sare,piper dupa gust si putin ulei de masline.
Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pana ce cartofii s-au rumenit usor la suprafata.
Se servesc calzi presarati cu patrunjel uscat .
Pofta buna !