Mi-a făcut cu ochiul reteta bucatarasului Oanapl " Prajitura cu pere si scortisoara" și cum aveam pere în gradina, imediat m-am pus pe treaba .O prajitura tare ușor de preparat și tare rapid ... cat s-a încălzit cuptorul compoziția este gata preparata ...
Eu nu am folosit scortisoara ... dar voi puteți adauga :)
Pentru Reteta de prajitura cu pere sunt necesare cateva ingrediente: oua, zahar, lapte, ulei, faina, pere.
Sa o încercați...este tare bună !
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu pere
Incepem prin a da drumul la cuptor. Incalzim la 175 grade C.
Punem ouăle intr-un bol cu un vârf de sare și mixam pana ce si-au dublat volumul.
Adaugam zaharul și continuam sa mixam pana ce acesta s-a topit.
Punem uleiul și laptele și amestecam bine.
La urma adaugam faina și praful de copt și mixam pana ce toate ingredientele s-au amestecat bine.
Separat, curatam perele de coaja si le tăiem felii.
Turnam compoziția intr-o tava rotunda ( circa 26 cm ) unsa cu unt și presărată cu faina. Așezăm feliile de para și presaram zahar pe toată suprafața.
Dam tava la cuptor, cum am spus, 175 grade C, pentru 25-30 minute ( faceți testul cu scobitoarea pentru a fi siguri )
Scoatem prajitura, o lasam sa se răcorească, apoi servim.
Pofta buna !!!
1
Eu nu am folosit scortisoara ca în reteta Oanei, însă dacă doriți, puteți pune 1 linguriță cu scortisoara. Se presară peste prajitura o data cu zaharul inainte de a pune tava în cuptor.
2
Dacă nu avem pere, putem folosi mere.