Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități. Spălăm leurda și o tocăm mărunt....
Bucata de pulpa de curcan se acopera cu o bucata de folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele cat sa se aplatizeze usor. Se presara sare si piper, apoi putin cimbru uscat. Se aseaza...
Cernem 450 g făină, într-un vas și facem o adâncitură la mijloc. Punem acolo garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim băutura din orez și dizolvăm în...
Incalziti cuptorul la 180° C. Puneti ricotta intr-un castron..
Adaugati sare si frecati (se pune numai sare in reteta de origine, eu am adaugat un pic de piper si de oregano uscat).
Taiati...
Pune intr-o tava pe hartie de copt cele doua bucati de scaricica de porc si intr-un castron cartofii.
Unge carnea cu ulei pe ambele parti si restul de ulei pune-l peste cartofi si amesteca bine....
Poti sa pregatesti tortul intr-o forma cu pereti detasabi, dar risti sa curga caramelul in timpul coacerii. De aceea, eu voi folosi o oala.
Pune zaharul la topit si cand incepe sa se caramelizeze,...
Coastele se spala.
Ceapa se curata si se toaca.
Zarzavatul se curata si se toaca.
Ardeii se se curata si se taie patratele.
Cartofii se cutata si se taie cuburi.
Rosiile se spala si se taie...
Pentru friptura, spalam carnea de pui si parlim daca este cazul pulpele.
Ungem carnea cu ulei, presaram peste ea condimentele si pe o parte si pe alta si o lasam asa la reca 20 minute.
Punem...
Pentru o portie am masurat 200 ml lapte, o lingura de zahar si doua linguri cu gris.
Laptele il punem la fiert, intr-o craticioara cu pereti dubli, din inox sau ceramica, sa nu se lipeasca....
Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa...
Fierbem spaghetele in apa clocotita cu sare pana cand sunt bine patrunse, apoi le scurgem, dar nu le trecem prin jet de apa rece.
Ungem cu unt, din belsug, niste forme de minitarte si asezam...
Capsunile se spala, se lasa la scurs si se pun in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte...
Aluat. Incalzesti usor laptele si pui in el drojdia. Lasi la dospit 5 minute. Pregatesti intr-un bol faina peste care ai adaugat ouale, zaharul, untul topit si racit si sarea. Adaugi laptele si...
Eu am folosit masina de framantat.
Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul.
In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf...
Se pune faina intr-un castron. Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut, apoi se toarna in mijlocul fainii si se lasa cateva minute pana creste.
Se dizolva restul de zahar...
Buna dimineata bucatarasi.
Chiar NU ma poate ajuta nimeni ?
Am scris si ieri asa :
"Sa inteleg ca eu nu am sa mai pot citi modul de preparare al retetelor din cauza reclamelor ? Daca nu raspund la nu stiu ce intrebare, imi apare textul retetei blurat...
Daca se poate rezolva cumva problema va multumesc anticipat."
Spalam bine toate fructele. Portocalele si clementinele le decojim. Morcovii se pot lasa si cu coaja, spalati foarte bine, eu i-am curatat totusi si cand i-am bagat in storcator i-am taiat bucati....
Se toaca pulpa si gusa de porc si ceapa (curatata si spalata). Peste ele se adauga: 100g orez (spalat), doua oua, doua linguri de bulion, o lingurita de cimbru, o lingurita de boia de ardei dulce,...
Se taie kiwi si 4 felii de portocale si se pun pe o farfurie, presarandu-se cu 4 linguri de zahar pentru a-si lasa zeama.
Se amesteca zeama de la fructele feliate cu sucul de la 2 portocale si cu...
Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa...
Cum pregatim friptura de porc :
Condimentam bucatile de ceafa cu sare, piper si cimbru si le lasam de-o parte.
Taiem ceapa feliute subtiri, morcovul rondele si ardeiul gras feliute si le asezam...
Crema
1. Punem frisca la infierbantat intr-un vas pe foc mediu, amestecand mereu. Cand apar primele bule la suprafata, oprim focul, punem ciocolata taiata si amestecam pana la omogenizare....
Cartofii se spala si se taie cuburi mai mari.
Ceapa rosie se curata, se spala si se toaca marunt.
Morcovul si telina se curata, se spala si se taie cubulete.
Gogosarul se...
Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat...
Blatul:
Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul.
Adaugati uleiul, apoi laptele si vanilia.
Incorporati faina, cacaua si praful de copt, cernute.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de...
Pieptul de pui se spală, se scurge de apă, se porționează, se bate ușor și se pune la baiț, pentru cel puțin două ore, în frigider.
Baițul se face din condimentele indicate...
Punem o tigaie antiaderenta la foc iute. Punem putin ulei si asezam feliile de carne. Presaram sare si piper.
Intoarcem carnea pe ambele parti pana capata culoare dupa care adaugam putina apa cat...
Se portioneaza carnea de pui si se clateste bine cu apa, se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se lasa.
Se curata usturoiul si se piseaza cu sare ca pentru mujdei, apoi se freaca, adaugand putin...
Dezosam carnea si o taiem bucatele.
Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite.
Morcovii si patrunjelul curatati ii taiem rondele.
Ceapa curatata se taie julien.
Punem o lingura cu untura...
Chiftelutele:
eapa verde si usturoiul se taie marunt,iar foile de varza se vor taia cat mai subtire. Kimchiul se poate folosi ca atare daca este moale,daca nu se mai poate marunti putin.
Se...
Blatul:
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Peste ele se adauga faina , in ploaie si se amesteca usor pana se incorporeaza.
Galbenusurile se freaca bine cu...
Intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida.
Apa si sana se incalzesc putin (nu prea mult pentru ca sana se va branzi) si se pun peste drojdie. Se adauga o parte din...
Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat.
Se pun circa 1,5 l apa...
Oul, untul taiat bucatele, untura solida, laptele, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, cacaua, esenta de rom si faina cernuta se amesteca si se framanta pana cand se obtine un...
Rata curatata si spalata o transam, pieptul si pulpele le dam deoparte pt felul doi, iar din restul facem ciorba.Fiind rata de tzara este mai grasa, are o grasime galbena ca aurul si atunci am mai...
Bucata de piept am crestat-o din loc in loc si am introdus in crestaturi bucati de usturoi.Am facut o marinata din ghimbir dat prin blender,boia,curry,sos soia,sos tabasco,menta,scortisoara si am...
Nucile caramelizate: Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se zdrobesc cu sucitorul cand sunt reci. Se face un caramel din 4-5 linguri zahar, se adauga 100 g nuci prajite si se amesteca rapid. Se...
Pentru astazi am ales
Supa crema de urzici cu leurda
Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități. Spălăm leurda și o tocăm mărunt....
Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune
Bucata de pulpa de curcan se acopera cu o bucata de folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele cat sa se aplatizeze usor. Se presara sare si piper, apoi putin cimbru uscat. Se aseaza...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Cernem 450 g făină, într-un vas și facem o adâncitură la mijloc. Punem acolo garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim băutura din orez și dizolvăm în...