Ciorba de fasole cu leustean, de post

de Razvan Constantinescu in Ciorbe, 3 Apr 2017 | 12558 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe alba
  • 1 morcov
  • 3 cepe mici
  • 120 g pastarnac
  • 100 g telina
  • 1 gogosar verde
  • 100 ml ulei
  • 2-3 l apa
  • cateva boabe de piper negru
  • putin maghiran uscat
  • putin cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 4 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • 4-5 fire de leustean
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu leustean, de post:

Fasolea se pregateste de seara: se alege (se indeparteaza boabele stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se da deoparte, se acopera cu un capac si se lasa pana a doua zi, sa se umfle.

A doua zi, se scurge fasolea si se clateste cu apa rece. Se pune intr-o oala, la fiert, impreuna cu morcovul (curatat de coaja si spalat), ceapa (curatata de foi si spalata), pastarnacul (curatat de coaja si spalat), telina (curatata de coaja si spalata), gogosarul verde (curatat de seminte si cotor si spalat), uleiul si o lingurita de sare in circa 2 l apa. Se mai adauga apa, pe parcursul fierberii, daca este necesar.

Dupa ce s-a fiert bine totul, se scot legumele din oala, in afara de morcov si fasole si se adauga cateva boabe de piper negru, putin maghiran uscat, putin cimbru uscat, o foaie de dafin si rosiile pregatite pentru iarna. Se mai clocoteste ciorba circa 5 minute, dupa care se lasa putin sa se racoreasca. La final, se adauga leusteanul spalat si tocat si se potriveste ciorba de sare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu leustean, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de purcel