Initial am vrut sa fac ciuperci cu maioneza si leurda, dar totusi m-am gandit ca e mai consistenta o tocanita.
A iesit foarte buna!
Punem ciupercile, curatate de pelicula de deasupra si spalate bine, la fiert in apa cu putina sare.
Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se patrunda, cam 20 de minute le-am lasat eu, la foc mediu.
Pieptul de pui, il spalam, il taiem cubulete, il condimentam si saram si il prajim in ulei pe o parte si pe alta, pana cand se rumeneste putin, apoi adaugam ceapa tocata solzisori.
Calim si ceapa pana devine translucida, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi, apoi adaugam leurda tocata marunt si ardeiul copt si foile de dafin si lasam totul la foc moale si acoperit ca sa se inabuse bine.
Scurgem ciupercile de apa in care au fiert si le lasam sa se raceasca putin, atat cat sa le putem toca marunt.
Adaugam ciupercile peste pieptul de pui si le lasam la foc mediu 30 de minute(eu le-am preparat la multicooker).
Cu 10 minute inainte de stingerea focului, amestecam faina cu smantana si le diluam cu putina zeama din tocanita, apoi vom adauga acest amestec in vasul de pe foc, mestecand energic in vas pentru a nu se branzi smantana si a nu se face cocoloase.
Gustam tocanita si o potrivim de sare si condimente, apoi vom stinge focul si vom adauga patrunjelul tocat.
Servim cu mamaliguta calda sau rece, dupa preferinte.
Pofta buna!