Tocanita de ardei kapia copt

de katty in Mancaruri de legume, 8 Aug 2020 | 7187 vizualizari

 

Mai aveam o punga de kapia la congelator asa ca, intr-un fel, voiam sa scap de ea, dar intr-un mod placut, asa ca am facut o tocanita. Daca nu ati facut pana acum eu zic ca este timpul sa incercati.
Daca aveti kapia proaspat, timpul acordat va fi ceva mai mare deoarece va trebui mai intai copt si descojit.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ardei kapia copt si descojit
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 300 gr rosii bine coapte
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • mamaliga pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei kapia copt:

Ardeii kapia copti, decojiti si la care am scos cotorul, ii rupem in fasii.

Curatam ceapa si o tocam fin. Rosiile le dam pe razatoare si indepartam pielitele.

In uleiul incins punem ceapa si un praf de sare. O lasam sa se inmoaie usor si adaugam rosiile.

Cand rosiile sunt fierte si sosul incepe sa se lege, adaugam fasiile de ardei kapia. Potrivim de sare si piper si fierbem pana scade sosul. Adaugam smantana, omogenizam si mai dam cateva clocote.

Servim tocanita cu mamaliga.

 

 

TIPS-URI

1

puteti coace ardeii cu o zi inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei kapia copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei capia copti, cu smantana si mamaliguta