Ciorba taraneasca cu piept de pui

de Constelatialeu in Ciorbe, 17 Aug 2020 | 8072 vizualizari

 

Am ''botezat-o'' taranesca pentru ca am folosit legumele din gradina proprie, nu sunt ele, legumele, cele mai mari, frumoase, dar sunt muncite cu drag si sunt foarte gustoase. Natura este imprevizibila, dar trebuie sa-i multumim de fiecare data pentru tot ce ne ofera. Anul asta , unul atipic din multe puncte de vedere, poate nu a fost foarte roditor, dar nici nu ma plang, ma multumesc cu am primit de la mama natura. Asadar si prin urmare o ciorba cu legume din gradina si piept de pui, ca asa a fost ''comanda''....nu e o reteta cu gramaje exacte, e cum s-ar zice ''din ochi'' sau ''ochiometreica'', la ciorba merge si asa, nu ai ce sa gresesti, important este gustul.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui cca 1 kg
  • ceapa alba ( mai micuta, aia mare sta legata in funie, pt la iarna)
  • ardei capia, mai verzi, mai rosii, nu conteaza gust sa aiba
  • morcovei, copilasi de morcovi, poate mai cresc pana la toamna, daca mai da ploaie
  • pastarnac si mai mulg, mustacios si mai indesat, cum a vrut el sa creasca
  • rosioare mici, delicate si gustoase
  • fasole lata, cat am mai gasit,ca a palit-o soarele
  • ulei pentru calit
  • apa
  • sare
  • Pt. acrit bulion de zarzare ( de anul trecut, anul asta nu s-au facut )
  • marar la final ( daca nu-ti place la gust nu-l pui)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca cu piept de pui:

Dimineata pe racoare am cules legumele, mai putin ceapa , aia deja e culeasa de vreo 3 saptamani, le-am curatat si le-am taiat, ceapa taiata marunt, ardeiul, morcovul si pastarnacul cubulete mici , fasolea bucatele mai micute, rosioarele taiate mai micut, cat sa nu ne inecam cand bagam lingura cu cioarba-n gura. Dupa ce am pregatit toate legumele, am pus pe foc oala, am adaugat ulei - cca 150 ml, am lasat sa se incinga si am adaugat ceapa, pastarnacul, morcovul, ardeiul si putina sare ( mai potrivim de sare pe parcurs) le-am calit la foc iute cca 10 min, apoi am turnat zeama unde am fiert niste fasole fideluta si restul apa, n-am umplut oala pana sus ( oala de 4 l ). Cand a inceput sa dea in clocot am adaugat fasolea si pieptul de pui taiat cuburi. Am lasat sa fiarba cca 20 min, apoi am adaugat si rosiile. Am incercat fasolea, pieptul de pui si rosiile sa fie fierte, am adaugat bulionul de zarzare si am potrivit de sare. Am lasat sa mai dea intr-un clocot dupa ce am pus bulionul, apoi am stins focul si am presarat marar tocat.Simplu, gustos, ca la tara, sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post