Rulada cu cacao si portocala

de T I M E A in Dulciuri, 12 Apr 2014 | 6025 vizualizari

 

Nu am multe sa va zic despre aceasta noua postare decat ca e perfecta pentru cafeaua de dimineata. Vedeti ca la mine e important ca ce fac dulce de casa, sa se potriveasca pentru micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba
  • 50 gr faina neagra
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita rasa drojdie uscata
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 2 linguri unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la 1/2 portocala
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 1 albus de ou (de la un ou mai micut)
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • Glazura:
  • 4 lingurite zahar pudra
  • 1 lingura suc de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cacao si portocala:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit. 

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea  si zaharul, coaja de portocala, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat, sucul de portocala si spre final untul topit.

Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim cu un prosop curat  si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.

Aluatul dospit il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina.

Pentru umplutura batem cu un tel albusul de ou, adaugam zaharul apoi la final cacaoa.

Ungem cu aceasta umplutura foaia intinsa pe care o rulam apoi cu grija. 

Asezam rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincazlit la 175 de grade timp de aprox 25 de min, pana se rumeneste deasupra.

Scoatem din cuptor si dupa aprox 2-3 minute, cat e inca calda o ungem cu glazura de portocala care se obtine prin simpla amestecare a zaharului pudra cu sucul de portocala.

Dupa ce s-a racit feliem si servim alaturi de o cafea calda. 

TIPS-URI

1

Pentru umplutura nu e neaparat sa puneti albus, se poate si doar cacao cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cacao si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Baigli cu nuca si mac