Prajitura cu foi cu bulion si crema de lime

de mirela0911 in Prajituri, 17 Sep 2015 | 24306 vizualizari

 

Ma intreaba fiu-meu: "Mami, cum se numeste prajitura asta?" De ce? zic eu. :D "Sa mai faci din asta, ca asa-i de bunaaaa!" :X Bineinteles ca o sa mai fac! N-am incotro! :P

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 2 lg gris
  • 15 lg ulei
  • 15 lg bulion
  • 1/2 lgt bicarbonat
  • zeama de lamaie.

Pt. crema:

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 8 lg faina
  • un pachet unt
  • coaja rasa de la un lime
  • zeama de la 2 lime-uri
  • gem de gutui
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion si crema de lime:

Foile: Faina se amesteca cu praful de sare, zaharul si grisul. Peste faina se toarna uleiul si bulionul si se amesteca. Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie si se adauga peste compozitie. Se framanta bine pana obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie mai adaugam bulion. Se imparte in 4 bucati egale. Se intinde in foaie subtire si se coace pe dosul unei tavi cu dimensiunea de cca 20x30 cm, aproximativ 10-12 minute. 

Crema: Se pune intr-o craticioara faina, se toarna laptele amestecand cu un tel sa nu faca cocoloase, iar la final zaharul. Se pune cratita pe foc potrivit si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand continuu pentru a nu se prinde. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit. Se storc cele 2 lime-uri iar de la una se rade coaja pe razatoarea cu gauri mici. Se toarna zeama si coaja peste crema si se amesteca.

Se ia o foaie, se unge cu jumatate de crema, se pune a doua foaie, se unge cu gem de gutui, se pune a treia foaie, se unge cu restul de crema iar deasupra se aseaza ultima foaie. Se apasa usor pentru a se prinde bine foile de crema si se acopera cu o folie alimentara. Se da la frigider pana a doua zi pentru a se inmuia foile. Se presara deasupra zahar pudra, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de lime se poate folosi lamaie, sau orice alta aroma preferati.

2

La fel si gemul, se poate folosi de care aveti, cu conditia sa fie putin mai gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion si crema de lime" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe si bezea -reteta nr. 100 !