Nu suntem mari consumatori de carne de rață, dar ciorba aceasta ne place mult și ne mai place în combinație cu varza.
Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să se pătrundă.
Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în ciorbă, după cele 30 de minute de fiert.
Lăsăm ciorba să fiarbă la foc mediu, acoperind vasul cu capac.
Pentru că rața a avut multă grăsime, am mai separat din ea pe parcursul fierberii, luând cu lingura de deasupra ciorbei.
Va fi foarte bună la alte mâncăruri.
Pentru prepararea găluștelor de griș, spargem ouăle într-un bol și le batem bine cu furculița, presărate cu sare și un praf de piper.
Adăugăm o lingură din grăsimea de rață, răcită și încorporăm grișul, lingură cu lingură.
Compoziția nu trebuie să fie tare, dar nici foarte moale.
Oricum, prima gălușcă o vom testa, ca să ne dăm seama dacă mai necesită griș.
Lăsăm compoziția pentru găluște să se odihnească 10 minute.
Luăm cu o linguriță din compoziție și o scufundăm în ciorbă.
Așteptăm să se ridice la suprafață.
Dacă s-a ridicat exact cum am scufundat-o, fără a se împrăștia, înseamnă că este bună compoziția.
Formăm și restul de găluște și le lăsăm să fiarbă, până se ridică la suprafață.
Adăugăm, apoi, frunzele de țelină tocate mărunt.
Mai lăsăm ciorba pe foc aproximativ 10 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare și piper.
După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Această ciorbă din carne de rață cu găluște de griș, este foarte gustoasă și sățioasă!
Carnea de rață are un gust dulceag, iar ciorba se poate acri în timpul servirii cu puțină zeamă de lămâie.
Noi o preferăm dulceagă pe aceasta, nu-i stricăm gustul.