Genul acesta de ruladă, l-am văzut cu ani în urmă la Oana - bucătăraș drăgălaș și m-a încântat ideea.
Mulțu, Oana, pentru inspirație!
Bine, umplutura era alta, cu ouă fierte, însă eu m-am gândit că ar fi perfectă cu omletă, s-ar așeza mai bine, iar gustul va fi deosebit.
Și dacă m-am gândit la omletă, cum aceasta se asortează bine cu niște cârnăciori, i-am adăugat și pe aceștia și niște gogoșari murați și uite așa a ieșit o ruladă de cașcaval cu omletă și cârnăciori picanți, perfectă pentru a fi servită printre aperitivele unei mese festive.
Rețeta după care m-am inspirat o găsiți aici: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-rulada-de-cascaval-502.html
Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă.
Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru.
Preparăm omleta, iar gogoșarii îi tăiem în fâșii.
Cârnații mei au fost din cei uscați, deci eu i-am preparat puțin la cuptor, pe hârtie de copt.
Punem un vas cu apă la fiert și scufundăm cașcavalul cu ambalaj cu tot, în apă și îl lăsăm acolo până când cașcavalul se înmoaie, ca să-l putem modela.
Cu o spumieră, îl scoatem din apa fierbinte și il așezăm pe folia de pe masă.
Tăiem ambalajul cașcavalului la un capăt și îl presăm cu grijă să nu ne ardă, până conținutul iese din ambalaj direct pe folia noastră.
Imediat așezăm peste cașcavalul moale cea de-a doua folie pregătită, iar cu ajutorul sucitorului de aluaturi, îl întindem într-o foaie puțin mai mare decât omleta.
Ridicăm folia de deasupra și tartinăm foaia de cașcaval cu puțină cremă de brânză, apoi așezăm omleta.
Peste omletă mai întindem un strat din crema de brânză, așezăm fâșiile de gogoșari și șunculița țărănească, iar la un capăt așezăm cârnăciorii.
Rulăm cașcavalul împreună cu ingredientele de deasupra, cât de strâns putem, folosindu-ne de folia de sub el.
Presărăm apoi condimente râșnite și așezăm frunzulițe de pătrunjel verde. pentru un decor frumos.
Împachetăm rulada de cașcaval cu omletă și cârnăciori picanți, în folie și o dăm la rece pentru 2-3 ore, apoi o putem felia.
Va fi de mare efect printre aperitivele unei mese festive, v-o recomand cu mare drag!
Ingredientele din interior se pot alege în funcție de gustul fiecăruia.