Vazuse al meu sot aceasta reteta in revista "Practic in bucatarie" inainte de sarbatori si zicea sa o pregatim pentru Craciun. Aveam deja un meniu stabilit si am zis ca o lasam pe alta data. Insa in acest week-end am zis ca este timpul potrivit, mai ales ca frigul de afara ma indeamna sa fac bunatati la cuptor. Mmm, dar ce bunatate de te lingi pe degete a iesit! Cand sunteti in pana de idei, sa incercati si voi acest cotlet!
Spalati cotletul apoi il stergeti cu niste servetele. Taiati felii cam de 2 cm grosime, dar nu pana jos, baza trebuie sa ramana intreaga. Intr-un bol puneti mustarul, ketchup-ul, zeama de lamaie uleiul, sare, piper, boia de ardei, ierburile de provence si usturoiul curatat si zdrobit, amestecati bine. Cu acest sos ungeti cotletul bine pe toate partile, inclusiv printre felii. Il asezati intr-un vas, il acoperiti bine si il dati la frigider peste noapte. Daca doriti sa pregatiti imediat cotletul, sariti peste aceasta etapa.
Rosiile spalate le taiati felii pe rotund, potrivite. Cascavalul il taiati felii mai grosute. Ciupercile le spalati si le scurgeti bine. Scoateti cotletul de la frigider, puneti intre felii rosii, cascaval si ciuperci, pana il terminati pe tot. Il asezati intr-o tava mai micuta (sau un vas de ceramica), cam de lungimea cotletului ca sa nu se descafaca. Turnati jumatate de pahar cu apa, il acoperiti cu staniol. Il introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru o ora si 20 de minute.
Dupa acest timp, il descoperiti si il mai lasati 20-30 de minute, pana prinde o crusta rumena deasupra. Daca vi se pare prea multa zeama atunci cand il descoperiti, mai scoateti din ea. Eu am mai scos. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati putin sa se racoreasca, apoi portionati si serviti. Merge perfect cu o salata, cu muraturi, cu o garnitura de cartofi sau orez. Daca nu il serviti pe tot imediat ce il scoateti din cuptor, ce ramane, il acoperiti atunci cald, pentru a nu se usca.
Pofta buna!