Am tot auzit si citit despre sosul de ceapa caramelizata si nu stiam ce gust are.
Ei bine, acum am aflat, este exact pe gustul meu: dulce-picant.
Puiul meu a fost unul de la tara pe care l-am pus mai intai la fiert in apa cu putina sare.
L-am lasat la fiert cam 15 minute dupa ce a atins punctul de fierbere dupa care l-am scos, am crestat carnea, am condimentat-o si am pus-o in tava unde am adaugat ulei si putina supa in care a fiert. Am pus si usturoi prin crestaturi si foi de dafin.
Am lasat la cuptor cam 40 de minute, timp in care am mai intors carnea de pe o parte pe alta si am mai stropit-o cu supa.
In acest timp mi-am pregatit sosurile.
Mai intai am pregatit un otet balsamic din 120 ml otet, un varf lingurita busuioc, un varf lingurita cimbru si un varf lingurita oregano si l-am pus intr-un vas cu capac pe care l-am mai agitat din cand in cand pana am pregatit restul ingredientelor.
Pentru sosul de rosii am trecut rosiile prin robot, am adaugat usturoi presat, putin piper si sare.
Acest sos l-am pus peste frinptura cu 15 minute inainte de stigerea focului.
Pentru sosul de ceapa, am tocat ceapa marunt si am calit-o in uleiul de masline mestecand continuu pana a devenit translucida, apoi am adaugat zaharul si am amestecat pana acesta s-a topit.
In final am adaugat otetul balsamic si am mai lasat pe foc 5 minute.
Cand am scos friptura din cuptor, am adaugat sosul de ceapa peste ea.
Tare buna ar fi fost cu mamaliguta, dar o las pe data viitoare.
1
Supa in care am fiert puiul nu se arunca se pastreaza la frigider o zi doua si se intrebuinteaza la alta mancare.