Bezea:
Pandispan:
Crema:
Mai avem nevoie de:
Incepem cu pregatirea bezelei. Mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste iar spuma devine lucioasa.
La final adaugam nuca macinata si amestecam usor pana se incorporeaza.
Asezam in tava (25x35 cm) o foaie de napolitana peste care intindem bezeaua in strat uniform.
Coacem la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
Scoatem din tava si lasam sa se raceasca.
Pentru pandispan mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste.
Adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. Cernem faina si o aduagam in compozitie amestecand usor, pana se incorporeaza.
La final adaugam uleiul si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava (tot de 25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Scoatem apoi din tava si il lasam la racit.
Pregatim apoi crema. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra pe baie de abur pana cand se topeste zaharul. Dam deoparte, adaugam esenta de vanilie si lasam sa se raceasca.
Mixam untul spuma si adaugam treptat crema de oua. Mixam pana se omogenizeaza si rezulta o crema fina.
Pe un platou asezam foaia de bezea (cu napolitana in jos). Intindem trei sferturi din crema peste bezea si acoperim cu pandispanul. Crema ramasa o intindem peste pandispan si acoperim cu a doua foaie de napolitana presand usor cu mana.
Lasam prajitura sa stea cateva ore, iar apoi putem sa o portionam.