Cartofii necuratati de coaja se spala bine, se taie in sferturi, apoi se fierb in apa cu sare 10-12 minute, pana cand sunt frageti, dar isi pastreaza forma. Se scurg si se lasa putin la racit.
Intre timp, se taie ceapa julienne si se piseaza usturoiul. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie...
Se amesteca otetul balsamic cu uleiul, oregano, cimbru, usturoiul pisat, sucul si coaja de lamaie.
Se aseaza puiul cu spatele in sus, iar cu o foarfeca de bucatarie ascutita se indeparteaza coloana vertebrala. Se intoarce cu pieptul in sus si se apasa usor, pana devine usor aplatizat....
Pestele se decongeleaza daca este nevoie. Maslinelor li se indeparteaza samburii si se toaca marunt, apoi se amesteca cu patrunjelul.
Vasul Rice cookerului/ o tigaie mare se unge cu putin ulei, apoi se adauga orezul amestecat cu 2 lingurite de masline tocate. Se adauga 600 ml de apa...
Dovleacul, ardeiul si cepele se taie in cuburi de 2 cm, apoi se gatesc in putin ulei de masline, la foc mediu cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi condimentele si se mai gatesc 1 minut. Se adauga apoi rosiile si caisele/stafidele, se amesteca bine, se reduce focul la minim, se acopera...
Vasul pentru tajine se lasa la hidratat 1 noapte, daca se foloseste pentru prima oara sau 1 ora daca este folosit din cand in cand.
Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza, maslinelor li se indeparteaza samburii si se taie in jumatati, iar puiul se usuca pe prosoape de...
Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi.
Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie.
Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ceapa. Se soteaza 5-10 minute la foc mic spre mediu. Se ajusteaza focul la mediu si se adauga...
Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit.
Pentru tapenade, se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie, apoi se toaca marunt si se amesteca cu patrunjelul tocat.
Pentru...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare.
Intre timp, se taie legumele julienne sau cuburi. Se indeparteaza samburii maslinelor daca este nevoie si se taie in bucati nu foarte mici. Se amesteca toate intr-un vas mare.
Pastele se scurg de apa si se clatesc...
Se incalzeste untul intr-o cratiocioara la foc mediu pana devine brun. Atentie sa nu se arda. Se tranfera intr-un vas mic.
Se decojesc rosiile si se taie cuburi mici. Usturoiul se piseaza.
Se amesteca iaurtul cu sare si piper.
Intr-o tigaie mare, se incalzeste putin ulei de...
Se coc legumele pe un gratar fierbinte pana se innegresc si devin moi. Se lasa la racit, se indeparteaza coaja, apoi se toaca marunt. Se adauga branza sfaramata deasupra, impreuna cu fulgii de chili, otetul, uleiul, sare, piper si patrunjel. Se amesteca folosind un tel pana se obtine o compozitie...
Se bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu putina sare si apa. Se adauga apoi destula faina cat se se obtina o compozitie lichida, ca pentru clatite.
Se usuca midiile cu prosoape de bucatarie. Se incalzeste uleiul la 180 de grade. Se adauga midiile in aluat, pe rand, se scutura...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Carofii se spala bine, se taie in jumatate longitudinal si se fierb in apa cu sare 10-12 minute, pana cand sunt fierti complet. Se lasa putin la racit, apoi se indeparteaza pulpa cu grija, folosind o lingurita, astfel incat coaja sa ramana...
Inimioarele se fierb in apa cu sare 20 de minute, apoi se scurg de apa.
Intre timp, se toaca ceapa si ardeiul rosu, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, iar usturoiul se piseaza. Cartofii se fierb in apa cu sare 20 de minute.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o...
Carnea se taie cuburi nu foarte mici si se amesteca, in vasul slow cooker-ului cu Metaxa, uleiul, otetul, oregano, paprika, sare si piper si se lasa la marinat 10 minute.
Intre timp, se toaca rosiile cuburi mici, ardeii bucati nu foarte mici, iar usturoiul se feliaza. Dupa cele 10...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o forma mica de chec cu hartie de copt.
Se bat ouale ca pentru omleta, apoi se amesteca cu ovazul, praful de copt, scortisoara si sare. Se amesteca bine.
Se toaca nucile nu foarte marunt si se adauga peste...
Vanata se taie felii, se presara cu sare si piper si se ung cu ulei. Se gatesc feliile pe un gratar fierbinte cateva minute, pana devin moi.
Rosiile si Mozzarella se taie felii.
Se aseaza felii de vanata pe 4 felii de paine, iar deasupra felii de rosii, mozzarella, busuioc proaspat,...
Fasolea se curata de capete si se taie in jumatati daca sunt prea mari. Cartofii necuratati de coaja se taie felii, la fel si dovleceii.
Rosiile, ceapa si patrunjelul se toaca, iar usturoiul se piseaza.
Ceapa se soteaza cateva minute intr-o tigaie mare, cu cateva linguri de ulei, la...
Sparanghelul se spala si se taie cuburi.
Sunca se taie fasii nu foarte lungi.
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in 1.5 litri de apa in care a fost dizolvat cubul concentrat, 12-15 minute, la foc mediu. Cu 10 minute inainte de a fi cartofii fierti complet, se adauga si...
Puiul intreg se fierbe in supa, la foc mic 1.5 ore, indepartand spuma de cateva ori. La final, ar trebui sa mai ramana 1.5 litri de supa. Se transfera puiul pe o farfurie si se lasa putin la racit. Intre timp, se indeparteaza destula supa cat sa mai ramana 1.25 litri de supa. Supa indepartata se...
Se fierb doua oua tari. Intre timp, se spala cartofii si se taie in jumatati. Nu se curata de coaja. Se taie baza dura a sparanghelului (2 cm) si se curata de primul strat de coaja, cu ajutorul unui peeler. Varful nu se curata. Se spala bine. Bazele tari si coaja se pot pastra pentru supa de...
Vinetele se coc pe un gratar fierbinte, pana devin moi si inchise la culoare.
Se transfera pe o farfurie, se indeparteaza coaja si semintele (optional), se stropesc cu o lingurita suc de lamaie si se lasa la odihnit 15 minute. Se toaca si se amesteca cu usturoiul pisat. Se amesteca cu ajutorul...
Drojdia se amesteca cu zaharul, sarea si putina faina si se lasa sa creasca la loc cald 15 minute.
Intre timp, se amesteca iaurtul cu oul si uleiul, apoi se adauga maiaua obtinuta anterior. Se adauga faina treptat si se amesteca cu mana pana se obtine un aluat omogen. Se transfera pe o...
Carnea tocata se amesteca cu 1 catel de usturoi pisat, condimentele, sare si piper si se modeleaza in bile nu foarte mari. Acestea se prajesc la foc mare, in putin ulei, 4-5 minute, pe toate partile. Se adauga apoi crevetii, restul de usturoi feliat si paprika, se lasa 2 minute, apoi se adauga...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C.
Se toaca ceapa, rosiile uscate la soare si patrunjelul, iar usturoiul se piseaza. Vanata se taie cuburi de 1 cm. Chorizo se taie cuburi mici.
Vanata se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se stropeste cu ulei, apoi se presara...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pestele se decongeleaza daca este nevoie. Intr-un blender, se amesteca rosiile uscate la soare cu branza, putin ulei si ierburile. Rosia si ardeiul se taie cuburi mici si se amesteca, folosind o lingura, cu mixul obtinut anterior, putin unt la...
Se amesteca toate ingredientele folosind un blender. Se toarna in formele de inghetata, se inchid cu capac si se infige cate un betisor in fiecare.
Se congeleaza pentru cateva ore sau peste noapte.
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare 20 de minute. Varza de Bruxelles se taie in jumatati si se fierbe in apa cu sare, 7 minute.
Carnatul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj., apoi se feliaza. Pieptul de pui (daca se foloseste) se taie fasii si...
Frunzele de fenicul se indeparteaza si se pastreaza intr-un vas cu apa rece pana in momentul folosirii.
Feniculul se taie julienne, la fel ca ceapa. Patrunjelul si chiliul se toaca. Fisticul se toaca marunt.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o...
Vanata se gateste pe un gratar fierbinte pana devine foarte moale.
Se lasa putin la racit, se indeparteaza coaja si se taie pulpa in cuburi.
Ceapa se taie cuburi.
Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul si se prajesc frunzele de curry, semintele de cumin, ghimbirul si ceapa 1-2...
Usturoiul se taie in jumatate longitudinal, frunzele de rozmarin si salvie se toaca.
Se incalzeste uleiul intr-o caserola si se soteaza usturoiul, rozmarinul si salvia un minut. Se adauga carnea, avand grija ca mare parte din ierburi sa fie sub bucatile de porc. Se prajesc 5 minute pe...
Aperitiv cartofi crocanti la tigaie cu arome mediteraneene
Cartofii necuratati de coaja se spala bine, se taie in sferturi, apoi se fierb in apa cu sare 10-12 minute, pana cand sunt frageti, dar isi pastreaza forma. Se scurg si se lasa putin la racit. Intre timp, se taie ceapa julienne si se piseaza usturoiul. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie...
Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano
Se amesteca otetul balsamic cu uleiul, oregano, cimbru, usturoiul pisat, sucul si coaja de lamaie. Se aseaza puiul cu spatele in sus, iar cu o foarfeca de bucatarie ascutita se indeparteaza coloana vertebrala. Se intoarce cu pieptul in sus si se apasa usor, pana devine usor aplatizat....
Orez cu peste alb, rosii si tapenade la Rice Cooker
Pestele se decongeleaza daca este nevoie. Maslinelor li se indeparteaza samburii si se toaca marunt, apoi se amesteca cu patrunjelul. Vasul Rice cookerului/ o tigaie mare se unge cu putin ulei, apoi se adauga orezul amestecat cu 2 lingurite de masline tocate. Se adauga 600 ml de apa...
Bulgur in stil marocan cu dovleac si ardei
Dovleacul, ardeiul si cepele se taie in cuburi de 2 cm, apoi se gatesc in putin ulei de masline, la foc mediu cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi condimentele si se mai gatesc 1 minut. Se adauga apoi rosiile si caisele/stafidele, se amesteca bine, se reduce focul la minim, se acopera...
Tajine de pui cu masline
Vasul pentru tajine se lasa la hidratat 1 noapte, daca se foloseste pentru prima oara sau 1 ora daca este folosit din cand in cand. Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza, maslinelor li se indeparteaza samburii si se taie in jumatati, iar puiul se usuca pe prosoape de...
Fidea rapida si Aioli cu sofran
Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi. Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ceapa. Se soteaza 5-10 minute la foc mic spre mediu. Se ajusteaza focul la mediu si se adauga...
Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade
Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit. Pentru tapenade, se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie, apoi se toaca marunt si se amesteca cu patrunjelul tocat. Pentru...
Salata greceasca de paste
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare. Intre timp, se taie legumele julienne sau cuburi. Se indeparteaza samburii maslinelor daca este nevoie si se taie in bucati nu foarte mici. Se amesteca toate intr-un vas mare. Pastele se scurg de apa si se clatesc...
Oua turcesti cu unt brun si spanac
Se incalzeste untul intr-o cratiocioara la foc mediu pana devine brun. Atentie sa nu se arda. Se tranfera intr-un vas mic. Se decojesc rosiile si se taie cuburi mici. Usturoiul se piseaza. Se amesteca iaurtul cu sare si piper. Intr-o tigaie mare, se incalzeste putin ulei de...
Salata de vinete cu ardei si branza Feta
Se coc legumele pe un gratar fierbinte pana se innegresc si devin moi. Se lasa la racit, se indeparteaza coaja, apoi se toaca marunt. Se adauga branza sfaramata deasupra, impreuna cu fulgii de chili, otetul, uleiul, sare, piper si patrunjel. Se amesteca folosind un tel pana se obtine o compozitie...
Midii pane
Se bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu putina sare si apa. Se adauga apoi destula faina cat se se obtina o compozitie lichida, ca pentru clatite. Se usuca midiile cu prosoape de bucatarie. Se incalzeste uleiul la 180 de grade. Se adauga midiile in aluat, pe rand, se scutura...
Cartofi dulci umpluti cu mazare si bacon
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Carofii se spala bine, se taie in jumatate longitudinal si se fierb in apa cu sare 10-12 minute, pana cand sunt fierti complet. Se lasa putin la racit, apoi se indeparteaza pulpa cu grija, folosind o lingurita, astfel incat coaja sa ramana...
Tocanita de cartofi cu inimioare de pui
Inimioarele se fierb in apa cu sare 20 de minute, apoi se scurg de apa. Intre timp, se toaca ceapa si ardeiul rosu, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, iar usturoiul se piseaza. Cartofii se fierb in apa cu sare 20 de minute. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o...
Carne de vita la slow cooker Crock-Pot cu ardei, rosii si branza Feta
Carnea se taie cuburi nu foarte mici si se amesteca, in vasul slow cooker-ului cu Metaxa, uleiul, otetul, oregano, paprika, sare si piper si se lasa la marinat 10 minute. Intre timp, se toaca rosiile cuburi mici, ardeii bucati nu foarte mici, iar usturoiul se feliaza. Dupa cele 10...
Desert chec fara zahar adaugat, cu nuci, ovaz si merisoare
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o forma mica de chec cu hartie de copt. Se bat ouale ca pentru omleta, apoi se amesteca cu ovazul, praful de copt, scortisoara si sare. Se amesteca bine. Se toaca nucile nu foarte marunt si se adauga peste...
Sandvis cu vinete, invelit in Prosciutto
Vanata se taie felii, se presara cu sare si piper si se ung cu ulei. Se gatesc feliile pe un gratar fierbinte cateva minute, pana devin moi. Rosiile si Mozzarella se taie felii. Se aseaza felii de vanata pe 4 felii de paine, iar deasupra felii de rosii, mozzarella, busuioc proaspat,...
Legume in sos de rosii
Fasolea se curata de capete si se taie in jumatati daca sunt prea mari. Cartofii necuratati de coaja se taie felii, la fel si dovleceii. Rosiile, ceapa si patrunjelul se toaca, iar usturoiul se piseaza. Ceapa se soteaza cateva minute intr-o tigaie mare, cu cateva linguri de ulei, la...
Supa de sparanghel alb cu sunca presata
Sparanghelul se spala si se taie cuburi. Sunca se taie fasii nu foarte lungi. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in 1.5 litri de apa in care a fost dizolvat cubul concentrat, 12-15 minute, la foc mediu. Cu 10 minute inainte de a fi cartofii fierti complet, se adauga si...
Pilaf cretan cu pui
Puiul intreg se fierbe in supa, la foc mic 1.5 ore, indepartand spuma de cateva ori. La final, ar trebui sa mai ramana 1.5 litri de supa. Se transfera puiul pe o farfurie si se lasa putin la racit. Intre timp, se indeparteaza destula supa cat sa mai ramana 1.25 litri de supa. Supa indepartata se...
Sparanghel alb cu sos gribiche, ou fiert si cartofi cu patrunjel
Se fierb doua oua tari. Intre timp, se spala cartofii si se taie in jumatati. Nu se curata de coaja. Se taie baza dura a sparanghelului (2 cm) si se curata de primul strat de coaja, cu ajutorul unui peeler. Varful nu se curata. Se spala bine. Bazele tari si coaja se pot pastra pentru supa de...
Salata greceasca de vinete
Vinetele se coc pe un gratar fierbinte, pana devin moi si inchise la culoare. Se transfera pe o farfurie, se indeparteaza coaja si semintele (optional), se stropesc cu o lingurita suc de lamaie si se lasa la odihnit 15 minute. Se toaca si se amesteca cu usturoiul pisat. Se amesteca cu ajutorul...
Paine coapta in punga magica
Drojdia se amesteca cu zaharul, sarea si putina faina si se lasa sa creasca la loc cald 15 minute. Intre timp, se amesteca iaurtul cu oul si uleiul, apoi se adauga maiaua obtinuta anterior. Se adauga faina treptat si se amesteca cu mana pana se obtine un aluat omogen. Se transfera pe o...
Mamaliga americana
Carnea tocata se amesteca cu 1 catel de usturoi pisat, condimentele, sare si piper si se modeleaza in bile nu foarte mari. Acestea se prajesc la foc mare, in putin ulei, 4-5 minute, pe toate partile. Se adauga apoi crevetii, restul de usturoi feliat si paprika, se lasa 2 minute, apoi se adauga...
Spaghete cu vanata coapta, chorizo si rosii uscate la soare
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C. Se toaca ceapa, rosiile uscate la soare si patrunjelul, iar usturoiul se piseaza. Vanata se taie cuburi de 1 cm. Chorizo se taie cuburi mici. Vanata se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se stropeste cu ulei, apoi se presara...
Peste crocant cu garnitura de orzo cu fenicul si pesto
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Pestele se decongeleaza daca este nevoie. Intr-un blender, se amesteca rosiile uscate la soare cu branza, putin ulei si ierburile. Rosia si ardeiul se taie cuburi mici si se amesteca, folosind o lingura, cu mixul obtinut anterior, putin unt la...
Inghetata pentru copii - cu banane, cacao si cocos
Se amesteca toate ingredientele folosind un blender. Se toarna in formele de inghetata, se inchid cu capac si se infige cate un betisor in fiecare. Se congeleaza pentru cateva ore sau peste noapte.
Stamppot (piure olandez) cu varza de Bruxelles si chipsuri din cartofi dulci
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare 20 de minute. Varza de Bruxelles se taie in jumatati si se fierbe in apa cu sare, 7 minute. Carnatul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj., apoi se feliaza. Pieptul de pui (daca se foloseste) se taie fasii si...
Spaghete cu sos de ricotta si fenicul
Frunzele de fenicul se indeparteaza si se pastreaza intr-un vas cu apa rece pana in momentul folosirii. Feniculul se taie julienne, la fel ca ceapa. Patrunjelul si chiliul se toaca. Fisticul se toaca marunt. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o...
Iaurt cu vanata la gratar in stil indian
Vanata se gateste pe un gratar fierbinte pana devine foarte moale. Se lasa putin la racit, se indeparteaza coaja si se taie pulpa in cuburi. Ceapa se taie cuburi. Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul si se prajesc frunzele de curry, semintele de cumin, ghimbirul si ceapa 1-2...
Friptura de porc in sos de vin si ierburi
Usturoiul se taie in jumatate longitudinal, frunzele de rozmarin si salvie se toaca. Se incalzeste uleiul intr-o caserola si se soteaza usturoiul, rozmarinul si salvia un minut. Se adauga carnea, avand grija ca mare parte din ierburi sa fie sub bucatile de porc. Se prajesc 5 minute pe...