Nu fac des mancare de fasole, baietilor nu le place. Dar este o mancare foarte gustoasa si satioasa. Evident, se poate face si in varianta de post.
Pentru aceasta Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa, eu am folosit urmatoarele ingrediente: fasole, oase, scarita, ceapa, morcov, pasta bulion.
Cum se prepara aceasta Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa:
Spala bine fasolea, apoi pune-o in apa rece si las-o la hidratat peste noapte.
A doua zi, scurge fasolea, pune apa curata si o lingurita de bicarbonat si pune-o la fiert. Dupa ce a dat in clocot de cateva ori, scurge apa si pune alta curata. Adauga sare si las-o la fiert pana devine patrunsa.
Intre timp, pune oasele afumate in apa rece si lasa-le pana fierbe fasolea.
Curata ceapa si morcovul. Toaca marunt ceapa si rade morcovul.
Pune uleiul la incins intr-o cratita mare si rumeneste usor ceapa si morcovul. Adauga pasta de bulion.
Scurge oasele de apa si pune-le peste ceapa. Taie cuburi scarita si pune-o in cratita. Adauga fasolea scursa si apa cat sa acopere tot. Lasa la fiert pana scade zeama si se leaga iahnia. Potriveste gustul cu sare, desi trebuie sa tii cont ca si afumatura este sarata.
Adauga cimbru uscat sau marar proaspat, va da o aroma buna.
Serveste cu Ardei copti sau cu Muraturi taranesti.
Iti recomandam si varianta de Iahnie de post.