Se amesteca otetul balsamic cu uleiul, oregano, cimbru, usturoiul pisat, sucul si coaja de lamaie.
Se aseaza puiul cu spatele in sus, iar cu o foarfeca de bucatarie ascutita se indeparteaza coloana vertebrala. Se intoarce cu pieptul in sus si se apasa usor, pana devine usor aplatizat. Desigur, se poate taia in 6-8 bucati si gati astfel.
Se usuca puiul cu prosoape din hartie si se unge cu marinada obtinuta anterior. Se lasa la marinat minim 5 ore, de preferat peste noapte. Inainte de a fi fript, se presara cu sare si piper.
Se incalzeste o tigaie grill/ gratar la foc mediu si se aseaza puiul cu pieptul in jos. Se acopera cu un capac si se lasa 10-15 minute, apoi se intoarce si sa mai gateste inca 10-12 minute. Se intoarce pentru ultima data si se lasa pana cand puiul este gatit complet.
Se lasa la odihnit inainte de a fi servit cu busuioc proaspat.
Delicios cu garnitura de cartofi crocanti cu arome mediteraneene (reteta aici: https://goo.gl/4WH2mB) , sos tzatziki si pepene rosu.