Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Se amesteca otetul balsamic cu uleiul, oregano, cimbru, usturoiul pisat, sucul si coaja de lamaie.
Se aseaza puiul cu spatele in sus, iar cu o foarfeca de bucatarie ascutita se indeparteaza coloana vertebrala. Se intoarce cu pieptul in sus si se apasa usor, pana devine usor aplatizat. Desigur, se poate taia in 6-8 bucati si gati astfel.
Se usuca puiul cu prosoape din hartie si se unge cu marinada obtinuta anterior. Se lasa la marinat minim 5 ore, de preferat peste noapte. Inainte de a fi fript, se presara cu sare si piper.
Se incalzeste o tigaie grill/ gratar la foc mediu si se aseaza puiul cu pieptul in jos. Se acopera cu un capac si se lasa 10-15 minute, apoi se intoarce si sa mai gateste inca 10-12 minute. Se intoarce pentru ultima data si se lasa pana cand puiul este gatit complet.
Se lasa la odihnit inainte de a fi servit cu busuioc proaspat.
Delicios cu garnitura de cartofi crocanti cu arome mediteraneene (reteta aici: https://goo.gl/4WH2mB) , sos tzatziki si pepene rosu.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola