Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si se soteaza 1 catel de usturoi tocat fin, iar celalalt zdrobit usor cu podul palmei, tulpinile de patrunjel si chiliul tocat. Se lasa 1 minut, apoi se adauga vinul, se ajusteaza focul la mare si se lasa sa fiarba pana cand tot alcoolul s-a...
Se taie Chorizo in cuburi mici, ceapa si usturoiul se taie marunt, iar dovlecelul in cuburi. Tulpinile de busuioc se toaca marunt, iar frunzele se pastreaza in apa rece.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se incalzeste o tigaie la foc mediu spre mare si se...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se taie morcovii rondele, ardeiul, ceapa si proteina cuburi, lintea se clateste sub jet de apa rece, iar branza se rade.
Se soteaza morcovii, ardeiul, ceapa si proteina in putin ulei, intr-o tigaie mare la foc mediu, 2-3 minute....
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se amesteca panko cu uleiul de masline, pudra de usturoi si cimbrul si se rumenesc intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mic pana cand panko devine usor brun.
Se transfera intr-un bol adanc si cu margini largi si se lasa la...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie mare si se adauga usturoiul usor zdrobit cu podul palmei. Se lasa 1 minut pana cand incepe sa elibereze aromele. Atentie sa nu se arda. Se indeparteaza si se...
Porumbul se scurge de apa si se adauga intr-un vas incapator.
Rosia si avocadoul se taie cuburi, patrunjelul se toaca, iar salata se taie fasii.
Intr-un bol mic, se amesteca maioneza cu iaurtul, sare, piper, patrunjelul tocat, mustarul si chives. Se amesteca bine si se toarna...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se toaca pancetta, ceapa, usturoiul marunt si ardeiul cuburi.
Intr-o oala cu fund dublu, se incalzeste putin ulei de masline si se prajeste pancetta pana devine crocanta, 5 minute. Se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul si se...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, impreuna cu tigaia (potrivita pentru cuptor) in care urmeaza sa fie gatiti cartofii.
Intre timp, cartofii dulci si morcovul se curata de coaja (optional) si se spiraleaza cu ajutorul unui spiralizer sau se dau pe razatoare.
Se...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Intre timp, se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului (2-3 cm de la baza), apoi se taie in bucati nu foarte mici. Dovlecelul se taie cuburi.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-un wok mare si se adauga...
Ouale se bat ca pentru omleta impreuna cu laptele, sare, piper, busuiocul rupt in bucati si oregano.
Se incalzeste uleiul de cocos intr-o tigaie antiaderenta si se adauga ouale. Se inclina tigaia in toate partile astfel incat toata baza sa fie acoperita cu ou. Se adauga spanacul si...
Crevetii se decongeleaza daca este nevoie si se usuca pe prosoape de bucatarie.
Se dizolva cubul concentrat in 500 ml de apa fierbinte.
Se taie ceapa, ardeii si dovlecelul cuburi nu foarte mari. Rosiile se dau pe razatoare. Coaja se arunca.
Se incalzeste putin ulei de masline...
Carcasa se pune la fiert intr-o oala mare impreuna morcovii taiati in 3-4 bucati, ceapa taiata in jumatati, tijele de telina rupte in doua, sare, boabele de piper si foaia de dafin. Se acopera cu apa rece, se aduce la punctul de fierbere, se acopera partial cu un capac si se lasa la fiert 4 ore...
Puiul intreg (daca se foloseste), se taie in 6-8 bucati. Carcasa se poate folosi la supa.
Carnea se usuca bine cu prosoape de bucatarie.
Intr-un vas incapator, se amesteca usturoiul pisat, 4 linguri de ulei, otetul balsamic, sucul si coaja de lamaie si condimetele pentru gratar. Se adauga...
Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Chorizo se taie in felii subtiri si se soteaza cateva minute intr-o oala cu fund dublu pana cand devine crocant. Se transfera pe o farfurie. In grasimea ramasa in oala, se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza cu putina apa, la foc mediu, 10 minute,...
Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8 minute.
Intre timp, se toaca ceapa, usturoiul, telina si ciupercile marunt. Se adauga peste carne si...
Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura.
Se adauga rosiile pe rand intr-o oala cu apa fierbinte, se transfera pe o farfurie dupa 30 de secunde si se decojesc cu grija.
Cu o lingurita se scobesc astfel incat se fie...
Se adauga toate ingredientele pentru crema de masline negre intr-un blender vertical si se transforma in piure.
Se toaca marunt toate ingredintele pentru tapenade si se amesteca intr-un bol.
Focaccia se ung cu ulei de masline si se presara cu sare, apoi se incalzesc 4 minute la 250 de grade...
Ouale se bat impreuna cu albusurile si piper ca pentru omleta.
Separat, se taie rosiile in jumatati si se amesteca cu patrunjelul tocat, ceapa tocata, sare, piper, uleiul de masline extra virgin si sucul de lime.
Se incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mic spre mediu si se...
Ceapa, ardeiul si ciupercile se taie felii. Usturoiul se piseza sau se toaca. Carnatii se taie in bucati nu foarte mici.
Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Fasolea se curatata de capetele si se aseaza intr-un steamer din bambus (ideal, care sa poate fi aseazat...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat).
Ceapa si usturoiul se toaca in bucati mai mari. Se indeparteaza frunzele busuiocului de pe tulpini. Frunzele se pastreaza pentru final, iar tulpinile se...
Se gateste quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la scurs.
Se decojesc mango si avocado, se indeparteaza samburii si se taie in cuburi, la fel ca rosiile. Se amesteca toate intr-un bol, impreuna cu sucul si coaja de lime, 2 linguri ulei de masline extra virgin, sare si...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se adauga carnatii si cartofii intr-o tava potrivita pentru cuptor, impreuna cu 2 linguri de ulei. Se amesteca bine. Se coc 10 minute.
Se adauga feniculul, ardeiul, usturoiul, 1 lingura de ulei si mustarul. Se amesteca bine, apoi se toarna...
Se rupe/ taie carnea de pui in bucati potrivite.
Intr-un vas mai mare, se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, sare, ierburile, sofranul, piperul cayenne si caisele tocate. Se adauga carnea de pui si se amesteca bine.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. ...
Pentru chiftele, se taie ceapa marunt si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin uleiul. Se formeaza bile de marime potrivita care se prajesc cateva minute pe parte, intr-o tigaie la foc mediu cu 1 lingura de ulei. Nu trebuie sa fie gatite complet.
Intre timp, se incalzeste vasul de...
Gulia, cartofii si morcovii se curata de coaja si se taie in cuburi de 2cm. Se adauga gulia intr-o oala cu apa fierbinte si se fierbe 10 minute inainte de a adauga cartofii si morcovii. Se mai lasa 15 minute.
Intre timp, se fierbe mazarea cateva minute, apoi se scurge de apa.
Se...
Ciabatta se taie in jumatate logitudinal si se prajeste, fara ulei, pe o tigaie grill pana devine crocanta.
Intre timp, se amesteca vinul cu mierea intr-un vas mic. Se taie smochinele in 4-6 bucati fiecare si se adauga in mixul obtinut anterior. Se lasa la marinat 10 minute.
Se...
Se gatesc hot dogs conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se amesteca toate ingredientele pentru sosul BBQ-Teriyaki
Se taie ceapa rondele si se amesteca cu restul ingredientelor pentru salsa.
Se taie chiflele logitudinal in jumatati si se ung partile interioare cu sosul...
Dovlecelul si Chorizo se taie cuburi. Usturoiul se piseaza, iar frunzele de busuioc se rup bucati.
Se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga Chorizo si dovlecelul. Se soteaza la foc...
Castravetele se taie in rondele subtiri. Se amesteca cu otetul, uleiul, sare, zaharul si za'atar. Se lasa la frigider 30 de minute, inainte de a fi servita cu masline.
Delicioasa cu tajine.
Se amesteca laptele cu 2 cani de apa si cubul concentrat si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, apoi se adauga malaiul. Se amesteca cu un tel pana cand mamaliga devine cremoasa, nu foarte densa. La final se adauga untul si sare daca este nevoie. Se toarna intr-un vas potrivit...
Risotto din paste cu naut si scoici Venus
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si se soteaza 1 catel de usturoi tocat fin, iar celalalt zdrobit usor cu podul palmei, tulpinile de patrunjel si chiliul tocat. Se lasa 1 minut, apoi se adauga vinul, se ajusteaza focul la mare si se lasa sa fiarba pana cand tot alcoolul s-a...
Paste cu Chorizo si dovlecel
Se taie Chorizo in cuburi mici, ceapa si usturoiul se taie marunt, iar dovlecelul in cuburi. Tulpinile de busuioc se toaca marunt, iar frunzele se pastreaza in apa rece. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se incalzeste o tigaie la foc mediu spre mare si se...
Tortilla umplute cu linte si pui vegetarian in stil indian
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie morcovii rondele, ardeiul, ceapa si proteina cuburi, lintea se clateste sub jet de apa rece, iar branza se rade. Se soteaza morcovii, ardeiul, ceapa si proteina in putin ulei, intr-o tigaie mare la foc mediu, 2-3 minute....
Somon Katsu (Somon la cuptor in crusta crocanta de pesmet)
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amesteca panko cu uleiul de masline, pudra de usturoi si cimbrul si se rumenesc intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mic pana cand panko devine usor brun. Se transfera intr-un bol adanc si cu margini largi si se lasa la...
Penoni giganti in sos simplu de pesto si rosii cherry
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie mare si se adauga usturoiul usor zdrobit cu podul palmei. Se lasa 1 minut pana cand incepe sa elibereze aromele. Atentie sa nu se arda. Se indeparteaza si se...
Salata de porumb cu avocado si branza Feta
Porumbul se scurge de apa si se adauga intr-un vas incapator. Rosia si avocadoul se taie cuburi, patrunjelul se toaca, iar salata se taie fasii. Intr-un bol mic, se amesteca maioneza cu iaurtul, sare, piper, patrunjelul tocat, mustarul si chives. Se amesteca bine si se toarna...
Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se toaca pancetta, ceapa, usturoiul marunt si ardeiul cuburi. Intr-o oala cu fund dublu, se incalzeste putin ulei de masline si se prajeste pancetta pana devine crocanta, 5 minute. Se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul si se...
Cartofi dulci spiralati cu sunca, ciuperci si oua
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, impreuna cu tigaia (potrivita pentru cuptor) in care urmeaza sa fie gatiti cartofii. Intre timp, cartofii dulci si morcovul se curata de coaja (optional) si se spiraleaza cu ajutorul unui spiralizer sau se dau pe razatoare. Se...
Penne in sos pesto cu sparanghel si dovlecel
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Intre timp, se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului (2-3 cm de la baza), apoi se taie in bucati nu foarte mici. Dovlecelul se taie cuburi. Se incalzeste putin ulei de masline intr-un wok mare si se adauga...
Omleta cu oregano, spanac, nuci si chili
Ouale se bat ca pentru omleta impreuna cu laptele, sare, piper, busuiocul rupt in bucati si oregano. Se incalzeste uleiul de cocos intr-o tigaie antiaderenta si se adauga ouale. Se inclina tigaia in toate partile astfel incat toata baza sa fie acoperita cu ou. Se adauga spanacul si...
Orzo cu legume de vara si creveti
Crevetii se decongeleaza daca este nevoie si se usuca pe prosoape de bucatarie. Se dizolva cubul concentrat in 500 ml de apa fierbinte. Se taie ceapa, ardeii si dovlecelul cuburi nu foarte mari. Rosiile se dau pe razatoare. Coaja se arunca. Se incalzeste putin ulei de masline...
Supa alfabet
Carcasa se pune la fiert intr-o oala mare impreuna morcovii taiati in 3-4 bucati, ceapa taiata in jumatati, tijele de telina rupte in doua, sare, boabele de piper si foaia de dafin. Se acopera cu apa rece, se aduce la punctul de fierbere, se acopera partial cu un capac si se lasa la fiert 4 ore...
Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar
Puiul intreg (daca se foloseste), se taie in 6-8 bucati. Carcasa se poate folosi la supa. Carnea se usuca bine cu prosoape de bucatarie. Intr-un vas incapator, se amesteca usturoiul pisat, 4 linguri de ulei, otetul balsamic, sucul si coaja de lamaie si condimetele pentru gratar. Se adauga...
Supa de legume cu naut, cavolo nero si Chorizo
Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Chorizo se taie in felii subtiri si se soteaza cateva minute intr-o oala cu fund dublu pana cand devine crocant. Se transfera pe o farfurie. In grasimea ramasa in oala, se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza cu putina apa, la foc mediu, 10 minute,...
Placinta cu fasole si carne tocata
Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8 minute. Intre timp, se toaca ceapa, usturoiul, telina si ciupercile marunt. Se adauga peste carne si...
Rosii umplute cu sos Andalouse si vinegrette din rosii
Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Se adauga rosiile pe rand intr-o oala cu apa fierbinte, se transfera pe o farfurie dupa 30 de secunde si se decojesc cu grija. Cu o lingurita se scobesc astfel incat se fie...
Focaccia cu Mortadella, crema de masline negre, tapenade si rosii uscate la soare
Se adauga toate ingredientele pentru crema de masline negre intr-un blender vertical si se transforma in piure. Se toaca marunt toate ingredintele pentru tapenade si se amesteca intr-un bol. Focaccia se ung cu ulei de masline si se presara cu sare, apoi se incalzesc 4 minute la 250 de grade...
Mic dejun hiperproteic din oua cu salsa de rosii
Ouale se bat impreuna cu albusurile si piper ca pentru omleta. Separat, se taie rosiile in jumatati si se amesteca cu patrunjelul tocat, ceapa tocata, sare, piper, uleiul de masline extra virgin si sucul de lime. Se incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mic spre mediu si se...
Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati
Ceapa, ardeiul si ciupercile se taie felii. Usturoiul se piseza sau se toaca. Carnatii se taie in bucati nu foarte mici. Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Fasolea se curatata de capetele si se aseaza intr-un steamer din bambus (ideal, care sa poate fi aseazat...
Paste cu midii in sos de rosii proaspete
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat). Ceapa si usturoiul se toaca in bucati mai mari. Se indeparteaza frunzele busuiocului de pe tulpini. Frunzele se pastreaza pentru final, iar tulpinile se...
Salata de quinoa cu porumb copt, avocado, mango si dressing cald de bacon
Se gateste quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la scurs. Se decojesc mango si avocado, se indeparteaza samburii si se taie in cuburi, la fel ca rosiile. Se amesteca toate intr-un bol, impreuna cu sucul si coaja de lime, 2 linguri ulei de masline extra virgin, sare si...
Carnati la cuptor cu ardei, fenicul si mustar
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se adauga carnatii si cartofii intr-o tava potrivita pentru cuptor, impreuna cu 2 linguri de ulei. Se amesteca bine. Se coc 10 minute. Se adauga feniculul, ardeiul, usturoiul, 1 lingura de ulei si mustarul. Se amesteca bine, apoi se toarna...
Placinta crocanta de pui cu iaurt si ierburi proaspete
Se rupe/ taie carnea de pui in bucati potrivite. Intr-un vas mai mare, se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, sare, ierburile, sofranul, piperul cayenne si caisele tocate. Se adauga carnea de pui si se amesteca bine. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. ...
Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)
Pentru chiftele, se taie ceapa marunt si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin uleiul. Se formeaza bile de marime potrivita care se prajesc cateva minute pe parte, intr-o tigaie la foc mediu cu 1 lingura de ulei. Nu trebuie sa fie gatite complet. Intre timp, se incalzeste vasul de...
Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi
Gulia, cartofii si morcovii se curata de coaja si se taie in cuburi de 2cm. Se adauga gulia intr-o oala cu apa fierbinte si se fierbe 10 minute inainte de a adauga cartofii si morcovii. Se mai lasa 15 minute. Intre timp, se fierbe mazarea cateva minute, apoi se scurge de apa. Se...
Sandvis deschis cu rucola, branza albastra si smochine marinate in vin
Ciabatta se taie in jumatate logitudinal si se prajeste, fara ulei, pe o tigaie grill pana devine crocanta. Intre timp, se amesteca vinul cu mierea intr-un vas mic. Se taie smochinele in 4-6 bucati fiecare si se adauga in mixul obtinut anterior. Se lasa la marinat 10 minute. Se...
Hot Dog cu sos BBQ- Teriyaki, salsa de ceapa verde si castraveti cu Gochujang
Se gatesc hot dogs conform instructiunilor de pe ambalaj. Se amesteca toate ingredientele pentru sosul BBQ-Teriyaki Se taie ceapa rondele si se amesteca cu restul ingredientelor pentru salsa. Se taie chiflele logitudinal in jumatati si se ung partile interioare cu sosul...
Paste in sos de rosii cu Chorizo si dovlecel
Dovlecelul si Chorizo se taie cuburi. Usturoiul se piseaza, iar frunzele de busuioc se rup bucati. Se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga Chorizo si dovlecelul. Se soteaza la foc...
Salata marocana de castraveti
Castravetele se taie in rondele subtiri. Se amesteca cu otetul, uleiul, sare, zaharul si za'atar. Se lasa la frigider 30 de minute, inainte de a fi servita cu masline. Delicioasa cu tajine.
Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi
Se amesteca laptele cu 2 cani de apa si cubul concentrat si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, apoi se adauga malaiul. Se amesteca cu un tel pana cand mamaliga devine cremoasa, nu foarte densa. La final se adauga untul si sare daca este nevoie. Se toarna intr-un vas potrivit...