Andra Mihail ne aduce o rețetă de gogoși pufoase de post, perfectă pentru orice perioada. Gogoși moi, pufoase și delicioase, ușor de preparat și perfecte pentru toată familia.
Pentru aceste Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, zahăr, lapte vegetal, unt de cocos, drojdie.
Cum se prepara aceste Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană:
Cerne făina într-un bol mare și adaugă drojdia uscată. Amestecă ușor, apoi adaugă coajă rasă de lămâie și un praf de sare.
Încălzește laptele de migdale într-o cratiță, adaugă untul de cocos, zahărul și esența de vanilie. După ce s-a topit untul de cocos, ia vasul de pe foc. Amestecă bine și toarnă ușor compoziția lichidă peste făină. Amestecă întâi cu o spatulă, apoi frământă aluatul până devine omogen și elastic. Lasă-l la dospit pentru aproximativ o oră, în bolul acoperit cu un prosop curat de bucătărie.
După ce a crescut, scoate aluatul pe un blat de lemn înfăinat și întinde-l în strat egal. Decupează discuri de aluat cu ajutorul unui pahar sau al unui decupator de patiserie. Mai lasă câteva minute gogoșile pe blat.
Încinge ulei într-o cratiță mare și prăjește gogoșile pe ambele părți, până devin rumene și pufoase. Scoate-le apoi pe un platou cu hârtie de masă pentru a absorbi excesul de ulei. Lasă-le puțin la temperat, apoi tăvălește-le prin zahăr pudră.
Servește gogoșile calde sau reci. Sunt delicioase, pufoase și ușor de pregătit.
Încearcă și rețeta de Gogoși simple, dar foarte pufoase și bune sau rețeta de Gogoși de post.
Îți recomandăm și rețeta de Gogoși răsucite, cele mai bune și mai pufoase.