Frunzele de fenicul se indeparteaza si se pastreaza intr-un vas cu apa rece pana in momentul folosirii.
Feniculul se taie julienne, la fel ca ceapa. Patrunjelul si chiliul se toaca. Fisticul se toaca marunt.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie, se incalzeste ulei si se adauga feniculul si salota care se gatesc la foc mediu 7-8 minute, amestecand frecvent. Se adauga usturoiul pisat, se lasa 1 minut, apoi se adauga 100 ml de apa. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu, apoi se adauga ricotta si coaja de lamaie, sare si piper. Se adauga suc de lamaie dupa preferinte. Se adauga pastele, patrunjelul tocat si 2/3 din cantitatea de branza.
Separat, se amesteca otetul balsamic cu 1 lingura ulei de masline. Se amesteca cu frunzele de salata.
Se servesc pastele cu restul de branza presarata deasupra, fistic si frunzele de fenicul si salata.