Drojdia se amesteca cu zaharul, sarea si putina faina si se lasa sa creasca la loc cald 15 minute.
Intre timp, se amesteca iaurtul cu oul si uleiul, apoi se adauga maiaua obtinuta anterior. Se adauga faina treptat si se amesteca cu mana pana se obtine un aluat omogen. Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se farmanta pana se obtine un aluat suplu.
Se muta intr-un vas incapator, uns cu putin ulei si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, 1 ora.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se ung pungile magice cu ulei pe interior.
Se imparte aluatul in jumatate si se formeaza 2 painici. Se introduc cu grija in pungile magice, se inchid pungile cu clipsurile prevazute, se aseaza pe o tava potrivita pentru cuptor si se lasa la crescut inca 20 de minute. Se coc 30 de minute, pe raftul din mijloc al cuptorului.
Se indeparteaza pungile cu grija si se lasa putin la racit inainte de a se felia.
Se obtin 2 painici cu coaja crocanta si interior dens, dar umed.