Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

de Bucataras in Mancaruri cu carne, 14 Noi 2024 | 1932 vizualizari

 

Cine ar putea rezista unei porții generoase de Taci și înghite, acest preparat autentic românesc atât de gustos? Toată bunătatea ingredientelor țărănești strânse în această mâncare tradițională.
Pentru a prepara Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare, sunt necesare următoarele ingrediente, mălai, apă, unt, cârnați, slănină, ouă.     

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare
  • 500 g mălai și 3 litri apă pentru mămăligă
  • 8 ouă
  • 600 g cârnați afumați
  • 300 g slănină afumată
  • 100 g unt
  • 200 g brânză telemea
  • 600 g brânză burduf

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare:

Cum se prepara Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Pune apa într-o oală mare și adaugă sarea. Pune oala pe foc mediu și așteaptă până când apa începe să fiarbă. După ce fierbe, redu focul la mic. Începe să torni mălaiul în ploaie , amestecând constant cu un tel sau cu o lingură de lemn, ca să eviți formarea cocoloașelor.  Continuă să amesteci mămăliga la foc mic, pentru aproximativ 15-20 de minute. La final, adaugă untul și amestecă până se topește. 

Taie slănina în bucăți mici, apoi prăjește-o într-o tigaie până se topește toată grăsimea. Scoate bucățelele rămase.

Feliază cârnații și pune-i la prăjit în grăsimea lăsata de slănină, apoi scoate-i pe un platou.

Pregătește o tavă mare și unge-o cu câteva linguri din grăsimea rezultată după prăjit. Pune un strat de mămăligă, adaugă rondele de cârnați, apoi brânză de burduf ruptă în bucăți și brânză telemea fărămițată. Acoperă totul cu alt strat de mămăligă și nivelează frumos. 

Cu ajutorului unei linguri, presează mămăliga din loc în loc și sparge câte un ou în locașul format. Adaugă bucățelele de slănină rămasă după prăjit.

Bagă tava în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, timp de 10-15 minute, până se gătesc ouăle.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă puțin la temperat. Servește totul alături de murături. Este o bunătate!

Încearcă și rețeta de Bulz dacic sau varianta de Bulz ciobănesc.

Îți recomandăm și rețeta de Tochitură de porc cu mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

14.11.2024, 17:42

Lau 1

14.11.2024, 18:03

Rocsi 1

17.11.2024, 20:24

Una din cele mai faine retete traditionale! Alor mei le plac la nebunie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura pomana porcului