Tajine de pui cu masline

de Satisfyyourcravings in Pui, 18 Mai 2018 | 3016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui taiat in 6-8 bucati sau 8-10 pulpe de pui
  • 5 catei de usturoi
  • cateva fire de sofran
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
  • 1 lingurita paprika afumata
  • 1/2 lingurita cumin pudra
  • 1/2 linguita turmeric pudra
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • 3 cepe de marime medie (eu am folosit rosii; se pot folosi si albe)
  • 1 baton scortisoara
  • 8 masline Kalamata
  • 8 masline verzi
  • 1 cana supa de pui (se poate obtine si din cub concentrat)
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • patrunjel proaspat, tocat pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine de pui cu masline:

Vasul pentru tajine se lasa la hidratat 1 noapte, daca se foloseste pentru prima oara sau 1 ora daca este folosit din cand in cand. 

Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza, maslinelor li se indeparteaza samburii si se taie in jumatati, iar puiul se usuca pe prosoape de bucatarie. 

Se amesteca paprika cu usturoiul, cuminul, turmericul, ghimbirul, sare si sofranul intr-un vas si se presara bucatile de pui cu acest mix. La final se adauga piper si se lasa la marinat minim 3-4 ore. 

Se incalzesc 2 linguri de ulei in vasul de tajine, la foc mic, apoi se adauga ceapa. 

Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu spre mare si se prajesc bucatile de pui in ture pana devin aurii. Se transfera in vasul de tajine, impreuna cu baton de scortisoara. 

Se adauga maslinele si supa amestecata cu sucul de lamaie. Se acopera cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic 1 ora. Se presara cu patrunjel proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu bambus