Bulgur in stil marocan cu dovleac si ardei

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 18 Mai 2018 | 3303 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 dovleac mic
  • 400 grame rosii in bulion
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei rosu
  • 75 grame caise uscate/ stafide
  • 140 grame bulgur/ couscous
  • 1/2 lingurita din fiecare: cumin pudra, scortisoara pudra, coriandru pudra, turmeric pudra, papika afumata, ceapa pudra
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • iaurt si patrunjel pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgur in stil marocan cu dovleac si ardei:

Dovleacul, ardeiul si cepele se taie in cuburi de 2 cm, apoi se gatesc in putin ulei de masline, la foc mediu cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi condimentele si se mai gatesc 1 minut. Se adauga apoi rosiile si caisele/stafidele, se amesteca bine, se reduce focul la minim, se acopera cu un capac si se lasa 20 de minute, pana cand dovleacul este moale. 

Se fierbe bulgurul conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se amesteca cu legumele din tigaie. 

Se serveste cu iaurt si frunze de patrunjel. 

Delicios si ca garnitura pentru tajine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgur in stil marocan cu dovleac si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu orez si ciuperci