Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 16 Noi 2024 | 55 vizualizari

 

Eram in post, luasem niste frisca de post indulcita pentru un desert (aveti grija la frisca de post, ca de multe ori scrie din grasimi vegetale, iar la ingrediente au lapte praf, zer pudra, deci mare grija) si mi-a mai ramas! Trebuia sa fac ceva cu ea, dar nu era sa o risipesc. Asa a aparut aceasta tarta, faina si foarte buna, cu zmeura, un blat de cacao si o glazura de ciocolata deasupra. Tin minte ca venise cineva la mine, am servit-o si cand i-am zis ca e de post, nu ii venea sa creada. Se fac deserturi grozave si in post!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta de tarta:
    • 150 ml lapte de soia
    • 70 ml ulei
    • 2 linguri indulcitor pudra (sau 2 linguri zahar pudra)
    • 2 linguri cacao
    • 270-300 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru crema de zmeura:
    • 300 gr zmeura (eu am folosit congelata)
    • 4 linguri indulcitor (sau 4 linguri zahar)
    • 2 linguri amidon
    • 150 ml frisca de post indulcita
    Pentru glazura:
    • 100 ml frisca de post indulcita
    • 100 gr ciocolata de post 50% cacao
    • fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura si ciocolata de post:

Crusta: Intr-un bol amestecati laptele de soia, uleiul, vanilia si un praf de sare. Adaugati indulcitorul, cacaoa si praful de copt. Incepeti si incorporati faina cernuta, trebuie sa obtineti o bila de aluat omogena. Presarati faina pe masa de lucru, intindeti o foaie nu foarte subtire, o asezati intr-o forma de tarta de 25 cm. O asasati usor cu degetele si pe peretii de la tava, taiati surplusul si o intepati cu furculita. Asezati o bucata de hartie de copt peste aluat, turnati fie fasole uscata, naut, orez si nivelati. Introduceti crusta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20 de minute. Dupa acest timp scoateti hartia de copt si cu ce ati pus in interiorul ei si o mai lasati 10 minute. O scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca. Crema de zmeura: Puneti intr-o cratita zmeura decongelata cu indulcitorul. Le transferati pe foc, le lasati sa clocoteasca 4-5 minute. Dati deoparte, pasati cu un mixer vertical, apoi treceti prin sita pentru a indeparta semintele. Piureul obtinut il puneti iar in cratita, adaugati si amidonul dizolvat cu 3-4 linguri de apa rece. Puneti pe foc, amestecati pana se ingroasa. Dati deoparte, acoperiti cu folie, lasati sa se raceasca. Frisca rece o mixati putin, nu trebuie sa fie o spuma teapana. Adaugati jeleul de zmeura rece, mixati pana crema este omogena si spumoasa. O puneti in crusta de tarta, o nivelati, o lasati la rece o ora. Glazura de ciocolata: Rupeti ciocolata bucatele. Frisca o puneti intr-o craticioara, o transferati pe foc si cand s-a infierbantat o luati de pe foc. O turnati peste ciocolata, amestecati bine cu o paleta de silicon, pana ciocolata este complet topita. Scoateti tarta de la rece, turnati glazura si o nivelati cu o paleta. Pe margine presarati fulgi de migdale. O lasati sa stea 20-30 de minute la temperatura camerei, apoi o acoperiti si o dati la rece macar 1-2 ore, sa se intareasca glazura. Pofta buna! 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura si ciocolata de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta