Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 18 Aug 2019 | 2211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei verde
  • 75 grame branza Feta
  • 200 grame linte Puy (din conserva)
  • 50 grame crema de branza
  • 200 grame spanac proaspat
  • 1 lingurite cumin pudra
  • 4 oua
  • 2 lipii
  • 1/2 cub concentrat de legume
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • fulgi de chilli pentru servit (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se toaca ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul in cuburi mici.

Cu ajutorul unui blender, se transforma in crema jumatate din cantitatea de spanac, impreuna cu crema de branza, apa in care a fost conservata lintea, cubul concentrat, sare si piper. Se adauga apa daca este nevoie. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa, usturoiul si ardeiul, 3 minute la foc mediu spre mare. La jumatatea timpului, se adauga cuminul. Se adauga sosul obtinut anterior, spanacul ramas rupt in bucati mici si lintea. Se amesteca frecvent pana cand spanacul s-a inmuiat. 

Cu ajutorul unei linguri, se formeaza 4 cuiburi pentru oua printre spanac. Se aseaza cate un ou in fiecare si se presara cu sare si piper. Se sfarama jumatate din cantitatea de branza Feta deasupra, se acopera cu un capac si se lasa 8-10 minute in functie de cat de gatit doriti sa fie oul. 

Lipiile se aseaza pe o tava, una langa alta si se coc 3-4 minute in cuptor, pana devin crocante. 

Se serveste cu lipiile crocante, restul de branza Feta si fulgi de chilli. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă

ieri la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini-dovlecei umpluti