Bucățile de pui se așează într-un vas și se toarnă laptele peste.
Separat se amestecă panko cu faina, sare și piper .
Se scot bucățile de pui din lapte și se tăvălesc prin amestecul de panko și făină până sunt acoperite complet. Se...
Ceapa se călește în ulei până devine translucidă. Se adaugă morcovii și se călesc 10 minute. Se adaugă ardeii copți și chili. Se lasă la fiert 40 de minute, la foc mic, amestecând frecvent și adăugând ulei dacă mai este nevoie.
Se adaugă ciupercile...
Se amestecă toate ingredientele până se obține un aluat neted care se frămână minim 15 minute pe o planșetă presărată cu făină.
Se transferă într-un vas potrivit pentru cuptor, tapetat cu foaie de copt. Se acoperă cu un prosop umed și se lasă la crescut 2...
Bucățile de pui se așează într-un vas și se toarnă laptele peste.
Separat se amestecă panko cu faina, sare și piper.
Se scot bucățile de pui din lapte și se tăvălesc prin amestecul de panko și făină până sunt acoperite complet. Se așează...
Dovleacul se curăță de coajă și se taie cuburi la fel ca morcovii și cartofii.
Într-o oală se călește ceapa până devine translucidă. Se adaugă apoi dovleacul, cartofii, morcovii și coriandru. Se gătesc 20 de minute, amestecând frecvent.
Se adaugă...
Prin amestecarea tuturor ingredientelor se obține un aluat ce se frămână minim 15 minute pe o planșetă presărată cu făină.
Se transferă într-un vas potrivit pentru cuptor, tapetat cu foaie de copt. Se acoperă cu un prosop umed și se lasă la crescut 2 ore. ...
În 2 litri de apă se adaugă mazărea uscată, foaia de dafin, concentratul de vită și se fierb 30 de minute la foc mic.
Morcovii se taie rondele și se adaugă în supă.
Prazul se taie longitudinal în 2, apoi rondele. Se adaugă în supă.
Se...
Pennele se fierb conform intrucțiunilor de pe ambalaj.
Ceapa se călește 3 minute în unt. Se adaugă ciupercile, cimbru, sare, piper și usturoi. Se gătesc 8 minute. Se adaugă vinul și se mai gătesc 1 minut, amestecând frecvent.
Într-o tigaie, se toarnă...
Carnea se usucă cu ajutorul unui prosop.
Baconul se prăjește fără ulei , până devine crocant. Se scoate pe un prosop de hârtie.
În tigaia în care a fost prăjit baconul, prăjim carnea pe toate bucățile până devine maronie. Se...
Ouăle se amestecă cu zahărul, folosind un mixer. Se amestecă făina cu praful de copt, sare și cacao și se adaugă peste ouă. Se amestecă până se obține o compoziție omogenă care se toarnă într-o tavă cu fund detașabil, de 23 de cm, tapetată cu hârtie de copt. Se...
Se fierb tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se amestecă făina cu sosul de soia și usturoiul și se acoperă puiul cu pasta obținută. Se prăjesc bucățile de pui până își schimbă culoarea. Se adaugă ceapa și se mai gătește 1 minut.
La final, se...
Orzo se fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se amestecă și taie roșiile și busuiocul.
Orzo se amestecă cu pasta de roșii și busuioc, cu sare, piper, ulei de măsline și parmezan.
Se amestecă toate ingredientele pentru gnocchi, mai puțin supa, până se obține o compoziție ușor umedă. Pe o planșetă presărată cu făină, se modeleaza gnocchi sub formă de bilă. Se fierb în supă, având grijă să nu se lipească de fund, până se ridică la...
Se dau bucățile de pui mai întai prin făină, apoi albușuri, apoi prin amestecul de panko și cocos. Se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se gătesc 6 minute/ parte, în cuptorul preîncălzit la 230 de grade Celsius.
Se servesc imediat cu garnitură...
Cartofii se curăță și se taie felii. Se așează un strat de cartofi într-o oală de fontă, apoi fâșii de ceapă și câteva frunze de salvie, sare și piper. Se alternează straturile până se termină ingredientele, ultimul strat fiind de cartofi. Se așează...
Într-o tigaie se încălzește puțin ulei sau unt și se călește eșalota până devine translucidă.
Se adaugă vinul și se lasă câteva minute la foc mediu, până se evaporă alcoolul.
Se adaugă pasta de rosii, dafinul, smântâna și...
Carnea se usucă cu ajutorul unui prosop.
Baconul se prăjește fără ulei, până devine crocant. Se scoate pe un prosop de hârtie.
În tigaia în care a fost prăjit baconul, prăjim carnea pe toate bucățile până devine maronie. Se scoate pe o...
Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Se bate untul 1 minut, cu ajutorul unui mixer. Apoi, se adaugă mierea și se amestecă până la omogenizare. Se adaugă încet ouăle, apoi esența de vanilie. Cu mixerul la viteză mică, se adaugă...
Cartofii se spală și se fierb în coajă în apă sărată.
Feliile de bacon se prăjesc până devin crocante.
Se scurge o parte din grăsimea lăsată de bacon, iar în restul se prăjește pesmetul amestecat cu oregano, busuioc, sare și piper...
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Într-o tigaie se prăjesc feliile de Pancetta până devin crocante. Se scot pe un prosop din hârtie.
Se aruncă o parte din grăsimea rămasă în tigaie și se adaugă...
Carnea se călește în puțin ulei, până își schimbă culoarea. Se adaugă ceapa, usturoiul și chili și se gătesc câteva minute. La final se adaugă sosul de soia și mixul de condimente. Se amestecă bine până la omogenizare.
Din ingredientele pentru...
Se amestecă toate ingredientele pentru găluște, cu ajutorul unui tel. Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline, iar cu o lingură se formează găluște care se prăjesc pe ambele părți până devin ferme.
Într-o tigaie, se încălzește...
Într-un robot de bucătărie se toacă și amestecă nautul cu fasolea, coaja de lime, ras el hanout, faina, sarea și piperul.
Cu mâinile ude, se formează chifetelele ca pentru burgeri. Se prăjesc în 2 linguri de ulei pe ambele părți până devin...
Pieptul de pui de bate ca pentru șnițele și se acoperă cu scorțișoară, cuișoare, nucșoare, sare, piper și coaja de lămâie. Se așază într-o tigaie cu ulei fierbinte și se gătește 3-4 minute pe parte până devine auriu și este complet gătit. Se taie fâșii....
Aripioarele se taie în două și se acoperă cu sare, piper și făină. Se amestecă până când aripioarele sunt îmbrăcate complet în făină.
Într-o tigaie se încălzește uleiul și se adaugă aripioarele și cățeii de usturoi,...
Drojdia se amestecă cu sarea până se lichefiază. Într-un castron, se amestecă cele două tipuri de făină, apoi se adaugă uleiul, zahărul, drojdia și apa. Se frământă aluatul obținut 10-15 minute, până devine catifelat și elastic. Se lasă la crescut 2 ore,...
Tortilla se unge pe toată suprafața cu crema de brânză, apoi se așează foile de salată și pieptul de pui, iar la final, castravetele tăiat bețigașe. Se rulează tortilla și se înfășoară strâns īn folie de aluminiu. Se ține la frigider minim 30 de minute, se taie...
Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline și se adaugă cele doua tipuri de carne amestecate. Se gătește până când toată apa s-a evaporat și începe să se rumenească. Se scoate pe o farfurie.
În aceeași tigaie, se încălzește...
Cartofii nu se curață de coajă. Se spală și se taie felii transversale nu foarte groase. Se acoperă cu tipurile de sare, piperul, boiaua și ulei de măsline. Se așează feliile într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul...
Într-o tigaie, se prăjesc semințele până își schimbă ușor culoarea. Se scot pe o farfurie și se lasă la răcit.
Se prăjesc și semințele de cumin, maxim un minut. Se scot pe o farfurie.
Folosind un robot de bucătărie se amestecă și se macină nu...
Pui Generalul Tso
Bucățile de pui se așează într-un vas și se toarnă laptele peste. Separat se amestecă panko cu faina, sare și piper . Se scot bucățile de pui din lapte și se tăvălesc prin amestecul de panko și făină până sunt acoperite complet. Se...
Zacuscă picantă de ciuperci
Ceapa se călește în ulei până devine translucidă. Se adaugă morcovii și se călesc 10 minute. Se adaugă ardeii copți și chili. Se lasă la fiert 40 de minute, la foc mic, amestecând frecvent și adăugând ulei dacă mai este nevoie. Se adaugă ciupercile...
Pâine integrală cu semințe
Se amestecă toate ingredientele până se obține un aluat neted care se frămână minim 15 minute pe o planșetă presărată cu făină. Se transferă într-un vas potrivit pentru cuptor, tapetat cu foaie de copt. Se acoperă cu un prosop umed și se lasă la crescut 2...
Fillet bites lipicioase în sos dulce-acrișor
Bucățile de pui se așează într-un vas și se toarnă laptele peste. Separat se amestecă panko cu faina, sare și piper. Se scot bucățile de pui din lapte și se tăvălesc prin amestecul de panko și făină până sunt acoperite complet. Se așează...
Supă germană de dovleac cu ghimbir (Kurbissuppe)
Dovleacul se curăță de coajă și se taie cuburi la fel ca morcovii și cartofii. Într-o oală se călește ceapa până devine translucidă. Se adaugă apoi dovleacul, cartofii, morcovii și coriandru. Se gătesc 20 de minute, amestecând frecvent. Se adaugă...
Pâine de casă
Prin amestecarea tuturor ingredientelor se obține un aluat ce se frămână minim 15 minute pe o planșetă presărată cu făină. Se transferă într-un vas potrivit pentru cuptor, tapetat cu foaie de copt. Se acoperă cu un prosop umed și se lasă la crescut 2 ore. ...
Supă olandeză de mazăre (Groenterijke erwtensoep)
În 2 litri de apă se adaugă mazărea uscată, foaia de dafin, concentratul de vită și se fierb 30 de minute la foc mic. Morcovii se taie rondele și se adaugă în supă. Prazul se taie longitudinal în 2, apoi rondele. Se adaugă în supă. Se...
Penne la cuptor cu ciuperci și sos Gouda
Pennele se fierb conform intrucțiunilor de pe ambalaj. Ceapa se călește 3 minute în unt. Se adaugă ciupercile, cimbru, sare, piper și usturoi. Se gătesc 8 minute. Se adaugă vinul și se mai gătesc 1 minut, amestecând frecvent. Într-o tigaie, se toarnă...
Boeuf bourguignon
Carnea se usucă cu ajutorul unui prosop. Baconul se prăjește fără ulei , până devine crocant. Se scoate pe un prosop de hârtie. În tigaia în care a fost prăjit baconul, prăjim carnea pe toate bucățile până devine maronie. Se...
Tort Ferrero Rocher
Ouăle se amestecă cu zahărul, folosind un mixer. Se amestecă făina cu praful de copt, sare și cacao și se adaugă peste ouă. Se amestecă până se obține o compoziție omogenă care se toarnă într-o tavă cu fund detașabil, de 23 de cm, tapetată cu hârtie de copt. Se...
Piept de pui Caju cu tăiței
Se fierb tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se amestecă făina cu sosul de soia și usturoiul și se acoperă puiul cu pasta obținută. Se prăjesc bucățile de pui până își schimbă culoarea. Se adaugă ceapa și se mai gătește 1 minut. La final, se...
Orzo cu arome mediteraneene gata în 12 minute
Orzo se fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se amestecă și taie roșiile și busuiocul. Orzo se amestecă cu pasta de roșii și busuioc, cu sare, piper, ulei de măsline și parmezan.
Gnocchi din pâine în sos Taleggio
Se amestecă toate ingredientele pentru gnocchi, mai puțin supa, până se obține o compoziție ușor umedă. Pe o planșetă presărată cu făină, se modeleaza gnocchi sub formă de bilă. Se fierb în supă, având grijă să nu se lipească de fund, până se ridică la...
Piept de pui în crustă de cocos și panko
Se dau bucățile de pui mai întai prin făină, apoi albușuri, apoi prin amestecul de panko și cocos. Se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se gătesc 6 minute/ parte, în cuptorul preîncălzit la 230 de grade Celsius. Se servesc imediat cu garnitură...
Cartofi Boulangère
Cartofii se curăță și se taie felii. Se așează un strat de cartofi într-o oală de fontă, apoi fâșii de ceapă și câteva frunze de salvie, sare și piper. Se alternează straturile până se termină ingredientele, ultimul strat fiind de cartofi. Se așează...
Jambon à la Chablisienne
Într-o tigaie se încălzește puțin ulei sau unt și se călește eșalota până devine translucidă. Se adaugă vinul și se lasă câteva minute la foc mediu, până se evaporă alcoolul. Se adaugă pasta de rosii, dafinul, smântâna și...
Tocaniță Westmalle
Carnea se usucă cu ajutorul unui prosop. Baconul se prăjește fără ulei, până devine crocant. Se scoate pe un prosop de hârtie. În tigaia în care a fost prăjit baconul, prăjim carnea pe toate bucățile până devine maronie. Se scoate pe o...
Tort Monti cu lămâie, miere și zmeură
Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Se bate untul 1 minut, cu ajutorul unui mixer. Apoi, se adaugă mierea și se amestecă până la omogenizare. Se adaugă încet ouăle, apoi esența de vanilie. Cu mixerul la viteză mică, se adaugă...
Salată de cartofi noi
Cartofii se spală și se fierb în coajă în apă sărată. Feliile de bacon se prăjesc până devin crocante. Se scurge o parte din grăsimea lăsată de bacon, iar în restul se prăjește pesmetul amestecat cu oregano, busuioc, sare și piper...
Tagliatelle cu Ricotta, Pancetta și rucola
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie se prăjesc feliile de Pancetta până devin crocante. Se scot pe un prosop din hârtie. Se aruncă o parte din grăsimea rămasă în tigaie și se adaugă...
Bapao (Chifle umplute)
Carnea se călește în puțin ulei, până își schimbă culoarea. Se adaugă ceapa, usturoiul și chili și se gătesc câteva minute. La final se adaugă sosul de soia și mixul de condimente. Se amestecă bine până la omogenizare. Din ingredientele pentru...
Găluște din Ricotta în sos de roșii
Se amestecă toate ingredientele pentru găluște, cu ajutorul unui tel. Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline, iar cu o lingură se formează găluște care se prăjesc pe ambele părți până devin ferme. Într-o tigaie, se încălzește...
Wrap cu falafel, legume la gratar și salsa
Într-un robot de bucătărie se toacă și amestecă nautul cu fasolea, coaja de lime, ras el hanout, faina, sarea și piperul. Cu mâinile ude, se formează chifetelele ca pentru burgeri. Se prăjesc în 2 linguri de ulei pe ambele părți până devin...
Piept de pui grecesc cu salată de orez
Pieptul de pui de bate ca pentru șnițele și se acoperă cu scorțișoară, cuișoare, nucșoare, sare, piper și coaja de lămâie. Se așază într-o tigaie cu ulei fierbinte și se gătește 3-4 minute pe parte până devine auriu și este complet gătit. Se taie fâșii....
Aripioare lipicioase în sos dulce-picant
Aripioarele se taie în două și se acoperă cu sare, piper și făină. Se amestecă până când aripioarele sunt îmbrăcate complet în făină. Într-o tigaie se încălzește uleiul și se adaugă aripioarele și cățeii de usturoi,...
Bagels
Drojdia se amestecă cu sarea până se lichefiază. Într-un castron, se amestecă cele două tipuri de făină, apoi se adaugă uleiul, zahărul, drojdia și apa. Se frământă aluatul obținut 10-15 minute, până devine catifelat și elastic. Se lasă la crescut 2 ore,...
Aperitiv din tortilla
Tortilla se unge pe toată suprafața cu crema de brânză, apoi se așează foile de salată și pieptul de pui, iar la final, castravetele tăiat bețigașe. Se rulează tortilla și se înfășoară strâns īn folie de aluminiu. Se ține la frigider minim 30 de minute, se taie...
Tocăniță de cartofi și carne tocată sub crustă de pâine
Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline și se adaugă cele doua tipuri de carne amestecate. Se gătește până când toată apa s-a evaporat și începe să se rumenească. Se scoate pe o farfurie. În aceeași tigaie, se încălzește...
Pui cu țelină și chipsuri de cartofi cu Parmezan
Cartofii nu se curață de coajă. Se spală și se taie felii transversale nu foarte groase. Se acoperă cu tipurile de sare, piperul, boiaua și ulei de măsline. Se așează feliile într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul...
Somon în crustă de semințe
Într-o tigaie, se prăjesc semințele până își schimbă ușor culoarea. Se scot pe o farfurie și se lasă la răcit. Se prăjesc și semințele de cumin, maxim un minut. Se scot pe o farfurie. Folosind un robot de bucătărie se amestecă și se macină nu...