Bagels

de Satisfyyourcravings in Piine, 21 Feb 2014 | 6848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 și 1/2 căni făină albă
  • 2 căni făină integrală
  • 3/4 cub drojdie
  • 1 lingură zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 cană apă călduță
  • susan negru și sare grunjoasă pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bagels:

Drojdia se amestecă cu sarea până se lichefiază. Într-un castron, se amestecă cele două tipuri de făină, apoi se adaugă uleiul, zahărul, drojdia și apa. Se frământă aluatul obținut 10-15 minute, până devine catifelat și elastic. Se lasă la crescut 2 ore, acoperit cu un prosop umezit cu apă caldă.

Se împarte aluatul în 8 bucăți egale. Se modelează sub formă de bilă fiecare bucată și se găurește în centru folosind degetele mari. Se așează pe o suprafață presărată cu făină. 

Într-o oală se pune apă la fiert. Se scufundă fiecare bagel și se fierbe 30 de secunde pe fiecare parte. Se scot într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară susan și sare grunjoasă pe fiecare bagel, apoi se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 245 de grade Celsius și se lasă 10-15 minute, până devin aurii. 

Sunt perfecți pentru micul dejun sau pachețelul pentru școală. 

TIPS-URI

1

În apa în care sunt fierți, se pot adăuga 2 linguri de miere pentru a obține un gust dulceag.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bagels" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu mac