Cum aș putea să numesc aceste mici bucăți din piept de pui învelite într-un sos onctuos cu straturi multiple de gust? Oricum s-ar numi, sunt delicioase și perfecte ca antreu sau masă principală, dacă sunt servite alături de orez.
Bucățile de pui se așează într-un vas și se toarnă laptele peste.
Separat se amestecă panko cu faina, sare și piper.
Se scot bucățile de pui din lapte și se tăvălesc prin amestecul de panko și făină până sunt acoperite complet. Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei de măsline. Se ung pe deasupra cu puțin ulei de măsline.
Se coc la 200 de grade Celsius, 10-12 minute pe parte.
Într-o cratiță se amestecă toate ingredientele pentru sos, mai puțin coriandrul. Se aduce la punctul de fierbere, se dă focul la minim și se lasă să scadă puțin și să se îngroașe. La final, se ia de pe foc și se adaugă coriandrul.
Se învelesc bucățile de pui în acest sos și se așează înapoi în tavă. Cu 5 minute înainte de momentul servirii se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 5 minute.
Se servesc cu sosul rămas și orez (opțional).
1
Pentru un plus de crocant, se presară caju mărunțit pe deasupra.