Un tort cu crema de ciocolata este mereu o alegere delicioasa indiferent de ocazie. Blatul este unul simplu, cu vanilie, iar crema este imbogatita cu unt si ciocolata.
Pentru acest Tort cu crema de ciocolata - Desertul perfect pentru orice ocazie, am folosit urmatoarele ingrediente: oua, faina, zahar, ciocolata, smantana lichida, unt si arome.
Cum se prepara acest Tort cu crema de ciocolata - Desertul perfect pentru orice ocazie:
Preincalzeste cuptorul la 180°C sipregateste o forma de tort (diametru 22-24 cm) cu hartie de copt.
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea alba si densa.
Incorporeaza galbenusurile, unul cate unul.
Adauga extractul de vanilie, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amesteca usor cu o spatula, de jos in sus, pentru a mentine compozitia pufoasa.
Toarna aluatul in tava si coace timp de 30-35 de minute. Verifica blatul cu o scobitoare. Lasa-l sa se raceasca complet inainte de a-l taia.
Intre timp, poti pregati crema.
Topeste ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca pe baie de aburi sau la foc mic. Amesteca pana devine omogena.
Lasa crema sa se raceasca, apoi mixeaz-o cu untul moale si zaharul pudra, pana devine pufoasa.
Amesteca apa cu zaharul si pune la fiert. Lasa pana da in 1-2 clocote, apoi opreste focul. Lasa la racit. Adauga esenta de rom si amesteca.
Taie blatul racit in 3 foi egale.
Daca doresti, insiropeaza fiecare foaie cu putin sirop. Fiind un blat fara cacao, este mai pufos si nu necesita insiropare prea multa.
Pune primul strat de blat pe un platou, intinde un strat generos de crema de ciocolata si continua pana termini blaturile.
Acopera tortul cu crema ramasa si niveleaza cu o spatula.
Decoreaza tortul cu bomboane Ferrero sau dupa preferinte cu fulgi de ciocolata, fructe sau frisca.
Lasa tortul la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.