Am cumparat doua trunchiuri de peste rosu(am aflat apoi ca este biban rosu),din supermarket si am descoperit un peste care se curata usor si care este grozav de gustos prajit in tigaie. Nu am rezistat tentatiei de a-l prezenta si face cunoscut tuturor.
Pentru acest Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: biban, faina, condimente.
Cum se prepara Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos
1 Curatam pestele de solzi.
2 Il spalam bine.
3 Il stergem cu prosoape de bucatarie.
4 Presaram sare si piper dupa gust.
5 Punem faina de grau intr-o farfurie si o amestecam cu un praf de sare.
6 Trecem pestele prin faina.
7 Punem tigaia cu ulei pe flacara.
8 Cand uleiul s-a infierbantat, adaugam pestele cu pielea in jos, apasand putin cu furculita.
Prajim 4-5 minute pe fiecare parte.
9 Pregatim o mamaliga si un mujdei de usturoi amestecat cu iaurt, pentru o masa de pranz gustoasa.
Incearca si reteta de Crap cu lamaie si rozmarin, un preparat foarte gustos si aromat sau reteta de Sardine prajite.
Iti recomandam sa incerci si o Saramura de macrou foarte gustoasa.
Sa aveti pofta!🤗