Boeuf bourguignon

de Satisfyyourcravings in Vita, 1 Apr 2014 | 3959 vizualizari

 

Cui nu-i place bucătăria franceză? Dar carnea fragedă de vită? Beouf bourguignon este un clasic și încă unul foarte iubit. Eu am renunțat la ceapa mică pentru că am găsit numai conservate, dar chiar și așa a fost incredibil de bună.

 

INGREDIENTE

  • 700 grame mușchi vită, tăiat cuburi mari
  • 125 grame bacon
  • 2 linguri făină
  • 2 morcovi, tăiați rondele
  • 1 cutie roșii în bulion
  • 500 ml supă de vită
  • 250 ml vin roșu ( eu am folosit Cabernet Sauvignon)
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 1/2 legătură de pătrunjel tocat
  • sare/piper
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 1 frunză dafin
  • 200 grame ciuperci
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf bourguignon:

Carnea se usucă cu ajutorul unui prosop. 

Baconul se prăjește fără ulei, până devine crocant. Se scoate pe un prosop de hârtie. 

În tigaia în care a fost prăjit baconul, prăjim carnea pe toate bucățile până devine maronie. Se scoate pe o farfurie. Se adaugă morcovii și ceapa, în tigaie, și se gătesc până se înmoaie. Se adaugă baconul și carnea de vită peste morcovi și ceapă și se acoperă cu făină. Se amestecă având grijă ca totul sa fie acoperit de făină. Se adaugă vinul, supa, usturoiul, roșiile, dafinul, pătrunjelul, sare și piper. Se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mic 3 ore. 

Ciupercile se curăță și se taie în bucăți mari. Se prăjesc în puțin unt până se evaporă toată apa. 

În ultimele 30 de minute se îndepărtează capacul pentru a obține un sos onctuos și se adaugă ciupercile.

Se servește cu orez, cartofi sau mazăre cu unt și cu puțin pătrunjel presărat deasupra. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf bourguignon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)