Zacuscă picantă de ciuperci

de Satisfyyourcravings in Zacusca, 3 Apr 2014 | 6012 vizualizari

 

Sunt plecată din țară de aproape 1 an jumătate. Inevitabil am un mare dor de casă și cum aș putea să o aduc mai aproape dacă nu prin mâncare? Asta înseamnă zacusca pentru mine. Este, de asemenea, și prima încercare de a prepara această minunăție.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapă mare tocată
  • 2 morcovi mari, dați pe răzătoare
  • 2 ardei roșii, copți și tocați
  • 500 grame de ciuperci, tăiate cuburi mari
  • 3 linguri pastă de roșii
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță boabe de piper
  • sare/ piper
  • 1 chili tocat sau 1 linguriță fulgi de piri piri
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă picantă de ciuperci:

Ceapa se călește în ulei până devine translucidă. Se adaugă morcovii și se călesc 10 minute. Se adaugă ardeii copți și chili. Se lasă la fiert 40 de minute, la foc mic, amestecând frecvent și adăugând ulei dacă mai este nevoie. 

Se adaugă ciupercile și se gătesc până se evaporă toată apa. Se adaugă apoi pasta de roșii, foaia de dafin, sare și piper și boabele de piper. Se mai gătesc 15 minute. 

Se îndepărtează foaia de dafin și se așează zacusca în borcane care se sigilează. 

 

TIPS-URI

1

Din cantitățile folosite, rezultă 2 borcane de 200 de ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă picantă de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca sarbeasca