Somon în crustă de semințe

de Satisfyyourcravings in Somon, 18 Feb 2014 | 6232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți de somon cu piele
  • 1 lingură mix de semințe (dovleac, floarea soarelui și pin)
  • 1 lingurița semințe cumin
  • 1 lingurița cardamom măcinat
  • 2 linguri iaurt
  • 2 lingurițe ulei de cocos
  • sare
  • felii de lămâie pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon în crustă de semințe:

Într-o tigaie, se prăjesc semințele până își schimbă ușor culoarea. Se scot pe o farfurie și se lasă la răcit. 

Se prăjesc și semințele de cumin, maxim un minut. Se scot pe o farfurie. 

Folosind un robot de bucătărie se amestecă și se macină nu foarte mărunt semințele, cuminul, cardamomul și sare. 

Cu ajutorul unei pensule, se unge partea fără piele a fiecărei bucăți de somon. Se presară mixul de semințe deasupra și se apasă ușor pentru ca acestea să se lipească. 

Se încălzește uleiul de cocos într-o tigaie. Se adaugă somonul cu pielea în jos. Se prăjesc 3 minute. Se întorc bucățile și se introduce tigaia în cuptorul preîncălzit la 218 grade. Se gătesc 3-5 minute în funcție de grosime. Se servesc cu felii de lămaie. 

Eu am ales și sparanghel gătit la aburi pentru garnitură.

TIPS-URI

1

Calorii per porție: 203

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon în crustă de semințe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pate de peste afumat