Minciunele sau uscățele, indiferent cum le-ai numi, sunt tare gustoase și ușor de făcut. Chiar și în varianta de post, sunt la fel de bune.
Pentru aceste Minciunele crocante de post - Rețeta simplă și gustoasă, sunt necesare câteva ingrediente: făină, zahăr, praf de copt, lapte vegetal.
Cum se prepara aceste Minciunele crocante de post - Rețeta simplă și gustoasă:
Într-un bol mare, amestecă făina cu un praf de sare, praful de copt și zahărul. Adaugă laptele de migdale și apa minerală, apoi esența de vanilie și de portocale. Amestecă ușor, apoi scoate aluatul pe un blat de lemn și frământă-l până la omogenizare. Poți adăuga o lingură de ulei pentru a frământa mai ușor. Pune aluatul înapoi în bol, acoperă-l cu un prosop de bucătărie și lasă-l să se odihnească 10 minute.
După acest timp, scoate din nou aluatul pe blatul de lucru înfăinat și întinde-l subțire. Decupează fâșii, crestează-le puțin pe mijloc, apoi răsucește-le dându-le formă de minciunele.
Prăjește-le în ulei de floarea soarelui bine încins, apoi scoate-le pe un platou cu hârtie de masă pentru a absorbi excesul de ulei. Lasă-le 1-2 minute la temperat.
Pudrează-le cu zahăr și servește-le cu mare poftă. Sunt grozave!