Tort Monti cu lămâie, miere și zmeură

de Satisfyyourcravings in Torturi, 25 Mar 2014 | 3057 vizualizari

 

Weekend-ul trecut, fetița mea Monti a împlinit două luni. Nu e cine știe ce aniversare, dar am vrut să marchez cumva acest moment. Așa că am meșterit acest tort cu arome proaspete și culori vibrante.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 1/3 căni făină
  • 1 1/2 lingurițe praf de copt
  • 1/2 bicarbonat de sodiu
  • puțină sare
  • 140 grame unt, la temperatura camerei
  • 4 linguri miere
  • 2 ouă, bătute
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 2/3 cană lapte
  • Coaja de la 2 lămâi
  • Pentru cremă:
  • 1 cutie mascarpone
  • 200 grame fromage frais
  • 2 linguri miere
  • 1/2 linguriță esență vanilie
  • 1 1/2 linguri suc de lămâie
  • 10 linguri gem de zmeură
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri suc de lămâie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Monti cu lămâie, miere și zmeură:

Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. 

Se bate untul 1 minut, cu ajutorul unui mixer. Apoi, se adaugă mierea și se amestecă până la omogenizare. Se adaugă încet ouăle, apoi esența de vanilie. Cu mixerul la viteză mică, se adaugă faina în 3 tranșe și laptele în 2 tranșe alternând adăugirile, astfel încăt prima și ultima dată se adaugă făina.  Se amestecă până devine un aluat omogen. Se adaugă coaja de lămâie și se mai amestecă 20 de secunde.

Se toarnă aluatul într-o tavă cu fund detașabil tapetată cu hârtie de tort și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii. 

Pentru cremă, se amestecă mascarpone cu fromage frais, apoi se adaugă mierea și sucul de lămâie. Se păstrează în frigider până la momentul folosirii.

Pentru sirop, se amestecă cele două ingrediente.

Se taie blatul, se găurește din loc cu ajutorul unei furculițe, apoi se unge cu sirop și cu 1/3 din cremă. Se întinde gemul de zmeură peste cremă. Se așează a două bucată de blat, se unge cu sirop și se așează restul de cremă.

Se ornează după preferințe. 

Se păstrează la frigider minim 2 ore înainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Monti cu lămâie, miere și zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat