Weekend-ul trecut, fetița mea Monti a împlinit două luni. Nu e cine știe ce aniversare, dar am vrut să marchez cumva acest moment. Așa că am meșterit acest tort cu arome proaspete și culori vibrante.
Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Se bate untul 1 minut, cu ajutorul unui mixer. Apoi, se adaugă mierea și se amestecă până la omogenizare. Se adaugă încet ouăle, apoi esența de vanilie. Cu mixerul la viteză mică, se adaugă faina în 3 tranșe și laptele în 2 tranșe alternând adăugirile, astfel încăt prima și ultima dată se adaugă făina. Se amestecă până devine un aluat omogen. Se adaugă coaja de lămâie și se mai amestecă 20 de secunde.
Se toarnă aluatul într-o tavă cu fund detașabil tapetată cu hârtie de tort și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii.
Pentru cremă, se amestecă mascarpone cu fromage frais, apoi se adaugă mierea și sucul de lămâie. Se păstrează în frigider până la momentul folosirii.
Pentru sirop, se amestecă cele două ingrediente.
Se taie blatul, se găurește din loc cu ajutorul unei furculițe, apoi se unge cu sirop și cu 1/3 din cremă. Se întinde gemul de zmeură peste cremă. Se așează a două bucată de blat, se unge cu sirop și se așează restul de cremă.
Se ornează după preferințe.
Se păstrează la frigider minim 2 ore înainte de a fi servit.