Într-un vas, se dizolvă zahărul în apa călduță. Se adaugă drojdia și se lasă 10 minute, până devine spumoasă.
Se amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Se amestecă iaurtul cu laptele și se adaugă peste drojdie. Se adaugă...
Cartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sare , piper și ulei de măsline și se împachetează folia ca la papillotes,...
Într-un bol se amestecă mixul Cajun, mixul Creole, piperul cayenne, paprika, piperul, zahărul și cimbru.
Se încălzește 1 lingură de ulei într-un wok și se adaugă puiul și mixul de condimente. Se amestecă bine, se așează bucățile de pui într-un singur...
Cartofii dulci se fierb în coajă, se curăță și se pasează ca pentru piure. Se adaugă ricotta, parmezanul, ouăle și sare. Se adaugă îndeajuns de multă făină pentru a obține un aluat ferm, dar ușor lipicios.
Se rup bucăți din aluat și, pe o suprafață...
Se amestecă toate ingredientele pentru marinată și se lasă la frigider pentru 20 de minute.
Se încălzesc 2 linguri de ulei într-un wok și se adaugă ardeiul și partea albă a firelor de ceapă. Se gătesc la foc mare 4-6 minute.
Se scot pe o farfurie. ...
Se amestecă toate ingredientele pentru glazură. Se adaugă peste pui.
Se adaugă puiul și sosul într-o tigaie fierbinte, la foc mediu spre mare. Se prăjește 6 minute pe parte, până când e gătit complet și este acoperit de glazură.
Se amestecă toate...
Se amestecă făina cu mălaiul și puțină sare.
Separat se amestecă apa cu 50 ml de ulei și se adaugă treptat peste făină. Se frământă pe o suprafată presărată cu făină până rezultă un aluat catifelat și elastic.
Se lasă să crească, într-un...
Legumele se fierb în 2 litri de apă, la foc mic, timp de 20 de minute.
Se adaugă uleiul și sare.
Se separă gălbenușurile de albușuri.
Gălbenușurile se amestecă cu făină, iar separat se bat albușurile până formează creste moi. Se...
Se separă gălbenușurile de albușuri.
Gălbenușurile se amestecă cu făina, praful de copt și laptele.
Separat se bat albușurile cu puțină sare până formează creste moi. Se adaugă peste mixul de făină cu gălbenușuri și se amestecă cu grijă, folosind o...
Ceapa se călește în ulei de măsline 2 minute. Se adaugă usturoiul și oregano și se lasă maxim 1 minut. Se adaugă zucchini și se gătesc 5-6 minute. Se adaugă roșia și 1,5 litri apă. Se aduce supa la punctul de fierbere, se reduce focul la mic...
Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se amestecă iaurtul cu uleiul, sucul de lămâie, pasta de ardei, usturoiul, ierburile de Provence și sare până se obține o compoziție omogenă.
Se ung pulpele cu pasta obținută anterior și se lasă la marinat, în frigider,...
Peștele se acoperă cu sare și piper.
Într-o bucată de foile de aluminiu, se așează 2 linguri de orez, pe centru. Deasupra se așează câteva felii de ciuperci și morcovi, apoi o bucată de pește. Se toarnă puțin vin și se așează o lunguriță de unt...
Pieptul de pui se acoperă cu sare, piper, usturoi și mixul de ierburi.
Fiecare bucată se crestează de câteva ori, apoi se pune câte o feliuță de Gouda în fiecare crestătură.
Se așează într-o tavă și se introduce în cuptorul...
Se încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mare. Se pun fâșiile de carne la prăjit într-un singur strat pentru a căpăta o culoare ușor maronie. Se prăjesc pe toate părțile, apoi se scot pe o farfurie.
Dacă este nevoie, se mai adaugă puțin ulei de...
Se sotează ceapa împreună cu usturoiul într-o lingură de ulei și se presară sare și piper. Se amestecă cu sosul de roșii și se lasă deoparte.
Într-o tavă termorezistentă, se asează uniform amestecul de sos de roșii, iar peste, legumele...
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se scurg, se spală cu apă rece, apoi se amestecă cu roșiile, busuiocul, măslinele, puțină sare, ulei de măsline și La vache qui rit.
Somonul se sărează și piperează. Se gătește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline câte 5 minute pe parte, până devine opac și e gătit complet.
Sparanghelul se așează pe un tigaie- grătar și se gătește pe toate părțile până devine ușor...
Se fierb ouăle astfel încât gălbenușul să rămână moale.
Se fierb cartofii 5 minute. Se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se toarnă puțin ulei de măsline, pătrunjelul, se sărează și se piperează, apoi se amestecă.
Se...
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Într-o tigaie, se prăjește baconul/ pancetta până devine crocant/ă. Se scoate pe un prosop de hârtie.
Se adaugă, în tigaie 1 lingură de unt. Se adaugă frunzele de salvie și se prăjesc 30 de...
Pieptul de pui se piperează și se acoperă cu usturoi.
Pe o planșetă se așează 4 felii de Pancetta, una lângă alta. Deasupra, se așează 2 frunze de salvie, apoi o bucată de piept de pui, în mijloc. Se așează alte 2 frunze de salvie și se aduc capetele de la...
Tăițeii se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Într-un wok, se încălzește uleiul și se adaugă usturoiul. Se călește până devine auriu. Se adaugă puiul și se gătește până își schimbă culoarea.
Se adaugă mixul de legume. Se...
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Într-o tigaie, se încălzește, la foc mediu, uleiul de măsline. Se adaugă usturoiul tocat, chili, anșoa și măslinele amestecând frecvent pentru 2 minute. Se adaugă roșiile și o...
Se bat ouăle cu zahărul, semințele de vanilie și coaja de lămâie. Se adaugă apoi cele două tipuri de brânză și se amestecă pentru omogenizare.
Se desfac foile filo, se ung cu unt topit și se așează câteva într-o tavă rotundă având grijă ca...
Ciocolata se topește la aburi împreună cu untul.
Separat, se amestecă ouăle cu zahărul și esența de vanilie. Se încorporează ciocolata în acest amestec. Se adaugă apoi, treptat, făina amestecată cu praful de copt și sarea. Se amestecă până se obține...
Se combină toate ingredientele pentru sos într-o cratiță și se pune pe foc. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic și se lasă să se îngroașe. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Cu 2-3 lingurițe din acest sos, se unge somonul.
În...
Pieptul de pui presărat cu sare și piper se gătește pe grătar.
Cu celelalte ingrediente se face baza pentru salată.
Se taie pieptul de pui și se așează pe salată.
Ciocolata se topește la baie de aburi. Se temperează urmând acest procedeu: http://www.bucataras.ro/retete/trufe-de-ciocolata-cu-fulgi-de-chilli-38636.html
Cu ajutorul unei pensule se îmbracă pereții interiori ai unor hârtiuțe pentru brioșe (eu am folosit 8). Se...
Pastele se fierb în apă sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Restul ingredientelor se amestecă și mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie până devin o pastă omogenă.
Se toarnă puțin ulei în care au fost conservate roșiile uscate,...
Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură.
Din ingredientele pentru aluat se formează un aluat care se frământă pe o planșetă presărată cu făină. Se lasă la odihnit 5 minute.
Cu mâinile unse cu ulei de rup bucăți din aluat și se formează...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Într-o oală potrivită pentru cuptor, se toarnă uleiul de măsline, apoi mirodeniile. Se adaugă pastele, măslinele și roșiile. Se amestecă până când pastele sunt acoperite complet de ulei. Se toarnă puțin ulei...
Naan (pâine indiană)
Într-un vas, se dizolvă zahărul în apa călduță. Se adaugă drojdia și se lasă 10 minute, până devine spumoasă. Se amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se amestecă iaurtul cu laptele și se adaugă peste drojdie. Se adaugă...
Cartof dulce umplut cu chili (vegetarian)
Cartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sare , piper și ulei de măsline și se împachetează folia ca la papillotes,...
Pui Cajun picant cu orez
Într-un bol se amestecă mixul Cajun, mixul Creole, piperul cayenne, paprika, piperul, zahărul și cimbru. Se încălzește 1 lingură de ulei într-un wok și se adaugă puiul și mixul de condimente. Se amestecă bine, se așează bucățile de pui într-un singur...
Gnocchi din cartofi dulci în sos de unt brun și ciuperci caramelizate
Cartofii dulci se fierb în coajă, se curăță și se pasează ca pentru piure. Se adaugă ricotta, parmezanul, ouăle și sare. Se adaugă îndeajuns de multă făină pentru a obține un aluat ferm, dar ușor lipicios. Se rup bucăți din aluat și, pe o suprafață...
Pui Kung Pao
Se amestecă toate ingredientele pentru marinată și se lasă la frigider pentru 20 de minute. Se încălzesc 2 linguri de ulei într-un wok și se adaugă ardeiul și partea albă a firelor de ceapă. Se gătesc la foc mare 4-6 minute. Se scot pe o farfurie. ...
Salată cu pui vietnamez
Se amestecă toate ingredientele pentru glazură. Se adaugă peste pui. Se adaugă puiul și sosul într-o tigaie fierbinte, la foc mediu spre mare. Se prăjește 6 minute pe parte, până când e gătit complet și este acoperit de glazură. Se amestecă toate...
Focaccia cu măsline, roșii uscate la soare și rozmarin by Gordon Ramsay
Se amestecă făina cu mălaiul și puțină sare. Separat se amestecă apa cu 50 ml de ulei și se adaugă treptat peste făină. Se frământă pe o suprafată presărată cu făină până rezultă un aluat catifelat și elastic. Se lasă să crească, într-un...
Supă de legume cu găluște
Legumele se fierb în 2 litri de apă, la foc mic, timp de 20 de minute. Se adaugă uleiul și sare. Se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se amestecă cu făină, iar separat se bat albușurile până formează creste moi. Se...
Clătite americane din făină integrală cu merișoare
Se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se amestecă cu făina, praful de copt și laptele. Separat se bat albușurile cu puțină sare până formează creste moi. Se adaugă peste mixul de făină cu gălbenușuri și se amestecă cu grijă, folosind o...
Supă cu paste
Ceapa se călește în ulei de măsline 2 minute. Se adaugă usturoiul și oregano și se lasă maxim 1 minut. Se adaugă zucchini și se gătesc 5-6 minute. Se adaugă roșia și 1,5 litri apă. Se aduce supa la punctul de fierbere, se reduce focul la mic...
Pulpe de pui la cuptor cu iaurt by JamillaCuisine
Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se amestecă iaurtul cu uleiul, sucul de lămâie, pasta de ardei, usturoiul, ierburile de Provence și sare până se obține o compoziție omogenă. Se ung pulpele cu pasta obținută anterior și se lasă la marinat, în frigider,...
Cod en papillote cu orez, ciuperci și morcovi
Peștele se acoperă cu sare și piper. Într-o bucată de foile de aluminiu, se așează 2 linguri de orez, pe centru. Deasupra se așează câteva felii de ciuperci și morcovi, apoi o bucată de pește. Se toarnă puțin vin și se așează o lunguriță de unt...
Piept de pui la cuptor cu Gouda
Pieptul de pui se acoperă cu sare, piper, usturoi și mixul de ierburi. Fiecare bucată se crestează de câteva ori, apoi se pune câte o feliuță de Gouda în fiecare crestătură. Se așează într-o tavă și se introduce în cuptorul...
Stir-fry picant de porc cu susan și mandarine
Se încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mare. Se pun fâșiile de carne la prăjit într-un singur strat pentru a căpăta o culoare ușor maronie. Se prăjesc pe toate părțile, apoi se scot pe o farfurie. Dacă este nevoie, se mai adaugă puțin ulei de...
Tocăniță de legume
Se sotează ceapa împreună cu usturoiul într-o lingură de ulei și se presară sare și piper. Se amestecă cu sosul de roșii și se lasă deoparte. Într-o tavă termorezistentă, se asează uniform amestecul de sos de roșii, iar peste, legumele...
Salată de penne cu La vache qui rit, măsline verzi și roșii
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se spală cu apă rece, apoi se amestecă cu roșiile, busuiocul, măslinele, puțină sare, ulei de măsline și La vache qui rit.
Somon cu sparanghel și ciuperci
Somonul se sărează și piperează. Se gătește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline câte 5 minute pe parte, până devine opac și e gătit complet. Sparanghelul se așează pe un tigaie- grătar și se gătește pe toate părțile până devine ușor...
Salată de cartofi noi cu ouă și bacon
Se fierb ouăle astfel încât gălbenușul să rămână moale. Se fierb cartofii 5 minute. Se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se toarnă puțin ulei de măsline, pătrunjelul, se sărează și se piperează, apoi se amestecă. Se...
Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie, se prăjește baconul/ pancetta până devine crocant/ă. Se scoate pe un prosop de hârtie. Se adaugă, în tigaie 1 lingură de unt. Se adaugă frunzele de salvie și se prăjesc 30 de...
Piept de pui învelit în Pancetta cu salvie și mere
Pieptul de pui se piperează și se acoperă cu usturoi. Pe o planșetă se așează 4 felii de Pancetta, una lângă alta. Deasupra, se așează 2 frunze de salvie, apoi o bucată de piept de pui, în mijloc. Se așează alte 2 frunze de salvie și se aduc capetele de la...
Pui în sos dulce picant cu legume japoneze și tăiței
Tăițeii se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-un wok, se încălzește uleiul și se adaugă usturoiul. Se călește până devine auriu. Se adaugă puiul și se gătește până își schimbă culoarea. Se adaugă mixul de legume. Se...
Paste alla puttanesca
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie, se încălzește, la foc mediu, uleiul de măsline. Se adaugă usturoiul tocat, chili, anșoa și măslinele amestecând frecvent pentru 2 minute. Se adaugă roșiile și o...
Plăcintă cu brânză
Se bat ouăle cu zahărul, semințele de vanilie și coaja de lămâie. Se adaugă apoi cele două tipuri de brânză și se amestecă pentru omogenizare. Se desfac foile filo, se ung cu unt topit și se așează câteva într-o tavă rotundă având grijă ca...
Prăjiturele cu ciocolată
Ciocolata se topește la aburi împreună cu untul. Separat, se amestecă ouăle cu zahărul și esența de vanilie. Se încorporează ciocolata în acest amestec. Se adaugă apoi, treptat, făina amestecată cu praful de copt și sarea. Se amestecă până se obține...
Quesadilla cu somon și mango picant
Se combină toate ingredientele pentru sos într-o cratiță și se pune pe foc. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic și se lasă să se îngroașe. Se ia de pe foc și se lasă la răcit. Cu 2-3 lingurițe din acest sos, se unge somonul. În...
Salată cu piept de pui
Pieptul de pui presărat cu sare și piper se gătește pe grătar. Cu celelalte ingrediente se face baza pentru salată. Se taie pieptul de pui și se așează pe salată.
Panna cotta cu cocos și jeleu de kiwi în ceșcuțe din ciocolată
Ciocolata se topește la baie de aburi. Se temperează urmând acest procedeu: http://www.bucataras.ro/retete/trufe-de-ciocolata-cu-fulgi-de-chilli-38636.html Cu ajutorul unei pensule se îmbracă pereții interiori ai unor hârtiuțe pentru brioșe (eu am folosit 8). Se...
Spaghete în sos pesto special
Pastele se fierb în apă sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Restul ingredientelor se amestecă și mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie până devin o pastă omogenă. Se toarnă puțin ulei în care au fost conservate roșiile uscate,...
Plăcinte marocane cu pui by bucatarie_marocana
Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură. Din ingredientele pentru aluat se formează un aluat care se frământă pe o planșetă presărată cu făină. Se lasă la odihnit 5 minute. Cu mâinile unse cu ulei de rup bucăți din aluat și se formează...
Tagliatelle cu gust de pizza
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Într-o oală potrivită pentru cuptor, se toarnă uleiul de măsline, apoi mirodeniile. Se adaugă pastele, măslinele și roșiile. Se amestecă până când pastele sunt acoperite complet de ulei. Se toarnă puțin ulei...