Se spală cartofii și se fierb ”în coajă”. Când sunt fierți, se lasă să se răcorească și se decojesc.
Se curăță morcovii și țelina, după care se pun la fiert în apă cu sare. Când legumele sunt fierte, se strecoară de apă și se lasă să se...
Pieptul de pui se spală, se fasonează și se pune la fiert.
Se spală cartofii și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc.
Se curăță, se spală ceapa și se feliază.
Se spală lămâia, se feliază pe...
Cartofii se spală și se fierb în coajă.
Broccoli se spală sub jet de apă, se rupe buchețele și apoi se pune la fiert timp de 4-5 minute, în apă clocotită, sărată, iar când este gata, se pune într-o strecurătoare, pentru a se scurge bine.
Măslinele se...
Se fierb pastele în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Se curăță cepele, se spală, se zvântă și apoi se taie codițele, sub formă...
Vinetele se scot de seara din congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama.
A doua zi, vinetele se tamponează cu un prosop de hârtie absorbantă, ca să nu mai rămână umede și apoi se taie sub formă de cubulețe....
Cartofii se spală de pământ, se curăță de coji și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert și se lasă să se răcească, după care se taie sub formă de cubulețe.
În timp ce cartofii fierb, se face maioneza, dintr-un...
Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se natural, să se scurgă și de lichid.
A doua zi, când vinetele s-au scurs bine de lichid, se tamponează cu un prosop de hârtie și apoi se...
Cartofii se spală bine și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se strecoară de apă și se lasă să se răcorească.
Între timp se spală celelalte legume și se pregătesc pentru salată: roșiile se feliază, ceapa se taie rondele, iar ardeii grași se curăță de...
Ardeii capia se scot de cu seară de la congelator și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama.
Cartofii se spală și se pun în apă rece, la fiert. Când sunt gata, se lasă să se răcorească, se curăță de coji și se taie...
Se spală bine cartofii, se fierb ”în coajă” și când sunt gata, se scot din apa fierbinte și se lasă să se răcorească.
Între timp, se curăță, se spală bine și se taie rondele, ceapa verde.
Când cartofii s-au răcorit, se curăță de coji și...
Se scot vinetele de cu seară de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca dezghețându-se, să se scurgă de zeamă.
A doua zi se tamponează cu hârtie absorbantă, ca să se absoarbă tot lichidul care nu s-a scurs și se toacă fin, folosind un tocător...
Ouăle se fierb tare și când sunt gata, se scot din apa fierbinte, se răcesc, se curăță de coji și se feliază.
Țelina se curăță, se spală, se feliază și se pune la fiert cu apă rece și sare, pentru 5-7 minute.
Salata verde se spală, se zvântă și se taie...
Se fierb tare cele două ouă.
Varza roșie se spală, se taie fideluță, se frământă cu sare și apoi i se adaugă un dressing făcut din ulei de măsline și zeamă de lămâie. Se lasă varza în acest dressing câteva minute și se amestecă ușor.
Se spală și...
Cartofii se spală bine și se pun la fiert, în apă rece.
Se pregătesc celelalte ingrediente: roșiile se spală și se taie felii, la fel și lămâia.
Se curăță ceapa, se spală și se taie, o jumătate în felii, iar cealalată jumătate, mărunt.
Se spală și se...
Ardeii se spală, se coc uniform pe toate fețele, cu grijă, ca să nu se ardă. Când sunt copți, se presară cu sare și se lasă 15-20 de minute într-un vas acoperit cu capac. După acest interval de timp, ardeii se curăță mai ușor și mai repede.
Dovlecelul se spală, se...
Icrele se curăță de pielițe, se pun într-o sită cu un tifon curat și se spală de sânge, la un jet slab de apă. Se lasă icrele în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă.
Separat se pune la fiert apa și când fierbe, se diminuează focul de la aragaz și...
Se spală bine cartofii și se pun la fiert în coajă.
Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele.
Se curăță usturoiul, se spală și se taie foarte fin.
Se taie rondele o jumătate de lămâie, iar cealaltă jumătate se storce pentru a obține zeama.
Când...
Cartofii se spală și se pun la fiert, ”în coajă”.
Țelina se curăță de coajă, se spală, se porționează și se pune la fiert.
Se fierb tari cele patru ouă, se răcesc în apă rece și se curăță de coajă.
Se curăță ceapa, se spală, se...
Mai întâi se pregătesc toate ingredientele.
Orezul se alege, se spală în câteva ape, se fierbe, după care se clătește bine și se lasă la scurs.
Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele.
Cașcavalul se răzuie pe răzătoarea mică.
Se fierb...
Cartofii se spală și se pun la fiert, la foc iute, cu apă rece. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.
Se spală roșiile cherry și se taie în sferturi.
Castravetele se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe.
Se spală ardeiul gras, se curăță de...
Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare și între timp se pregătesc celelalte ingrediente.
Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele subțiri.
Se spală ardeiul capia, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie rondele subțiri....
Roșiile se spală, se șterg cu hârtie absorbantă și se feliază (felii cam de 7-8 mm grosime).
Mozzarella se scurge de zer și se lasă să se usuce, după care se feliază, la fel ca roșiile.
Frunzele de busuioc se țin sub jet de apă, ca să se curețe de praf, iar apoi se...
Se scoate vânăta coaptă din congelator, cu câteva ore înainte de preparare și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de zeamă.
Când vânăta s-a scurs bine de zeamă, se toacă fin și se pune în bolul pentru salată.
Se curăță doi...
Se scot ardeii copți din congelator și se lasă să se dezghețe, cu câteva ore înainte de prepararea salatei.
Brânza se taie cubulețe mici.
Se curăță cepele, se spală și se taie semirondele.
Când ardeii s-au dezghețat, se pun în strecurătoare, ca...
Cartofii se spală bine și se pun la fiert, întregi, în coajă, la foc iute.
Între timp se curăță cepele verzi și se spală, se spală roșiile și măslinele, se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie fin.
Macroul afumat se curăță de piele și se...
Se prepară mai întâi dressing-ul (rețetă primită de la Navidad, căreia îi mulțumesc și pe această cale!). În bolul pregătit pentru salată se toarnă uleiul de alune de pădure (sau de semințe de struguri,...), zeama de lămâie și mierea. Se mixează bine...
Legumele se scot de cu seară din congelator și se lasă să se dezghețe peste noapte, în strecurători, pentru ca zeama produsă prin dezghețare să se scurgă.
Vânăta se toacă mărunt (de preferat cu un tocător din lemn, sau din plastic, nu din metal) și se pune în...
Cușcușul se pune în bolul în care va fi preparat și se adaugă apa fierbinte (și fiartă în prealabil). Se acoperă bolul cu un capac și se lasă timp de 5 minute, ca să se umfle cușcușul.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se alege pătrunjelul, se...
Mai întâi se pregătește avocado. Se spală, se șterge, se taie în două bucăți, pe lung, după care i se scoate sâmburele, se curăță de coajă, se taie cubulețe și apoi se mărunțește în chopper.
Țelina se curăță, se spală și se...
Mărul și para se spală bine, se curăță de coji și de cotoare, după care se taie cubulețe și se pun în bolul în care se va face salata.
Se curăță de coji mandarina și portocala, se desfac feliile și se pun în bol.
Grapefruitul se curăță de coajă și de...
Salata Poienita cu ciuperci, de post
Se spală cartofii și se fierb ”în coajă”. Când sunt fierți, se lasă să se răcorească și se decojesc. Se curăță morcovii și țelina, după care se pun la fiert în apă cu sare. Când legumele sunt fierte, se strecoară de apă și se lasă să se...
Salata de cartofi, cu piept de pui si maioneza
Pieptul de pui se spală, se fasonează și se pune la fiert. Se spală cartofii și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc. Se curăță, se spală ceapa și se feliază. Se spală lămâia, se feliază pe...
Salata de broccoli si cartofi
Cartofii se spală și se fierb în coajă. Broccoli se spală sub jet de apă, se rupe buchețele și apoi se pune la fiert timp de 4-5 minute, în apă clocotită, sărată, iar când este gata, se pune într-o strecurătoare, pentru a se scurge bine. Măslinele se...
Salata de paste, cu hering afumat in ulei
Se fierb pastele în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se curăță cepele, se spală, se zvântă și apoi se taie codițele, sub formă...
Salata de vinete, in stil grecesc (2)
Vinetele se scot de seara din congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama. A doua zi, vinetele se tamponează cu un prosop de hârtie absorbantă, ca să nu mai rămână umede și apoi se taie sub formă de cubulețe....
Salata de cartofi, cu ceapa verde si maioneza
Cartofii se spală de pământ, se curăță de coji și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert și se lasă să se răcească, după care se taie sub formă de cubulețe. În timp ce cartofii fierb, se face maioneza, dintr-un...
Salata de vinete, in stil grecesc (1)
Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se natural, să se scurgă și de lichid. A doua zi, când vinetele s-au scurs bine de lichid, se tamponează cu un prosop de hârtie și apoi se...
Salata Medalion, de post
Cartofii se spală bine și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se strecoară de apă și se lasă să se răcorească. Între timp se spală celelalte legume și se pregătesc pentru salată: roșiile se feliază, ceapa se taie rondele, iar ardeii grași se curăță de...
Salata Floare din cartofi, cu ardei copti si masline
Ardeii capia se scot de cu seară de la congelator și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama. Cartofii se spală și se pun în apă rece, la fiert. Când sunt gata, se lasă să se răcorească, se curăță de coji și se taie...
Salata de cartofi, cu ceapa verde si masline
Se spală bine cartofii, se fierb ”în coajă” și când sunt gata, se scot din apa fierbinte și se lasă să se răcorească. Între timp, se curăță, se spală bine și se taie rondele, ceapa verde. Când cartofii s-au răcorit, se curăță de coji și...
Salata de vinete, cu smantana si plante aromatice
Se scot vinetele de cu seară de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca dezghețându-se, să se scurgă de zeamă. A doua zi se tamponează cu hârtie absorbantă, ca să se absoarbă tot lichidul care nu s-a scurs și se toacă fin, folosind un tocător...
Salata Curcubeu
Ouăle se fierb tare și când sunt gata, se scot din apa fierbinte, se răcesc, se curăță de coji și se feliază. Țelina se curăță, se spală, se feliază și se pune la fiert cu apă rece și sare, pentru 5-7 minute. Salata verde se spală, se zvântă și se taie...
Salata asortata, cu varza rosie
Se fierb tare cele două ouă. Varza roșie se spală, se taie fideluță, se frământă cu sare și apoi i se adaugă un dressing făcut din ulei de măsline și zeamă de lămâie. Se lasă varza în acest dressing câteva minute și se amestecă ușor. Se spală și...
Salata de cartofi si file de hering
Cartofii se spală bine și se pun la fiert, în apă rece. Se pregătesc celelalte ingrediente: roșiile se spală și se taie felii, la fel și lămâia. Se curăță ceapa, se spală și se taie, o jumătate în felii, iar cealalată jumătate, mărunt. Se spală și se...
Salata de ardei copti cu dovlecei
Ardeii se spală, se coc uniform pe toate fețele, cu grijă, ca să nu se ardă. Când sunt copți, se presară cu sare și se lasă 15-20 de minute într-un vas acoperit cu capac. După acest interval de timp, ardeii se curăță mai ușor și mai repede. Dovlecelul se spală, se...
Salata din icre de crap, cu gris
Icrele se curăță de pielițe, se pun într-o sită cu un tifon curat și se spală de sânge, la un jet slab de apă. Se lasă icrele în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă. Separat se pune la fiert apa și când fierbe, se diminuează focul de la aragaz și...
Salata de cartofi, cu file de macrou in sos tomat
Se spală bine cartofii și se pun la fiert în coajă. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele. Se curăță usturoiul, se spală și se taie foarte fin. Se taie rondele o jumătate de lămâie, iar cealaltă jumătate se storce pentru a obține zeama. Când...
Salata de cartofi si telina
Cartofii se spală și se pun la fiert, ”în coajă”. Țelina se curăță de coajă, se spală, se porționează și se pune la fiert. Se fierb tari cele patru ouă, se răcesc în apă rece și se curăță de coajă. Se curăță ceapa, se spală, se...
Salata poloneza cu ton
Mai întâi se pregătesc toate ingredientele. Orezul se alege, se spală în câteva ape, se fierbe, după care se clătește bine și se lasă la scurs. Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele. Cașcavalul se răzuie pe răzătoarea mică. Se fierb...
Salata de cartofi a la grec
Cartofii se spală și se pun la fiert, la foc iute, cu apă rece. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se spală roșiile cherry și se taie în sferturi. Castravetele se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe. Se spală ardeiul gras, se curăță de...
Salata de farfalle, cu file de macrou in ulei
Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare și între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele subțiri. Se spală ardeiul capia, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie rondele subțiri....
Salata Caprese
Roșiile se spală, se șterg cu hârtie absorbantă și se feliază (felii cam de 7-8 mm grosime). Mozzarella se scurge de zer și se lasă să se usuce, după care se feliază, la fel ca roșiile. Frunzele de busuioc se țin sub jet de apă, ca să se curețe de praf, iar apoi se...
Salata de vinete, cu usturoi si smantana
Se scoate vânăta coaptă din congelator, cu câteva ore înainte de preparare și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de zeamă. Când vânăta s-a scurs bine de zeamă, se toacă fin și se pune în bolul pentru salată. Se curăță doi...
Salata de ardei copti, cu branza, ceapa si masline
Se scot ardeii copți din congelator și se lasă să se dezghețe, cu câteva ore înainte de prepararea salatei. Brânza se taie cubulețe mici. Se curăță cepele, se spală și se taie semirondele. Când ardeii s-au dezghețat, se pun în strecurătoare, ca...
Salata de post, din cartofi si macrou afumat
Cartofii se spală bine și se pun la fiert, întregi, în coajă, la foc iute. Între timp se curăță cepele verzi și se spală, se spală roșiile și măslinele, se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie fin. Macroul afumat se curăță de piele și se...
Salata de fructe exotice (II)
Se prepară mai întâi dressing-ul (rețetă primită de la Navidad, căreia îi mulțumesc și pe această cale!). În bolul pregătit pentru salată se toarnă uleiul de alune de pădure (sau de semințe de struguri,...), zeama de lămâie și mierea. Se mixează bine...
Salata de vinete si ardei capia
Legumele se scot de cu seară din congelator și se lasă să se dezghețe peste noapte, în strecurători, pentru ca zeama produsă prin dezghețare să se scurgă. Vânăta se toacă mărunt (de preferat cu un tocător din lemn, sau din plastic, nu din metal) și se pune în...
Salata de post, din cuscus cu rodie
Cușcușul se pune în bolul în care va fi preparat și se adaugă apa fierbinte (și fiartă în prealabil). Se acoperă bolul cu un capac și se lasă timp de 5 minute, ca să se umfle cușcușul. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se alege pătrunjelul, se...
Salata de post cu telina, avocado si rosii
Mai întâi se pregătește avocado. Se spală, se șterge, se taie în două bucăți, pe lung, după care i se scoate sâmburele, se curăță de coajă, se taie cubulețe și apoi se mărunțește în chopper. Țelina se curăță, se spală și se...
Salata de fructe (I)
Mărul și para se spală bine, se curăță de coji și de cotoare, după care se taie cubulețe și se pun în bolul în care se va face salata. Se curăță de coji mandarina și portocala, se desfac feliile și se pun în bol. Grapefruitul se curăță de coajă și de...