N-am mai avut de mult timp la cină o salată mai consistentă, așa că zilele trecute, destul de repede, am făcut-o pe aceasta. A fost atât de bună, încât tot gustând din ea, până la urmă am mâncat-o la prânz...
Pieptul de pui se spală, se fasonează și se pune la fiert.
Se spală cartofii și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc.
Se curăță, se spală ceapa și se feliază.
Se spală lămâia, se feliază pe jumătate, iar cealaltă jumătate se stoarce.
Se face o maioneză dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, 1 linguriță de muștar clasic și 1 gălbenuș de ou crud. Se mixează ingredientele și apoi se adaugă uleiul, puțin câte puțin, până ce maioneza ajunge la consistența dorită.
Pieptul de pui odată fiert se taie (sau se rupe) în bucăți mici.
Trei cartofi se taie cubulețe și se pun în bolul de servit. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă: o parte din feliile de ceapă roșie, o jumătate din cantitatea de maioneză și o jumătate din bucățelele de piept de pui.
Se adaugă al doilea strat de cartofi tăiați cubulețe, se condimentează din nou și se adaugă: ceapa roșie, maioneza și pieptul de pui care au mai rămas. Se stropește totul cu zeamă de lămâie, se amestecă ușor, pentru omogenizare și se decorează cu felii de ceapă și de lămâie.
1
Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă.
2
Se poate folosi și ceapă galbenă, dar cea roșie este nu doar mai aspectuoasă, ci și mai puțin iute și mai plăcută.
3
Dacă doriți, puteți subția maioneza cu 1-2 linguri de smântână.
4
Puteți folosi și alte condimente, care vă sunt pe plac.