Salata de cartofi, cu piept de pui si maioneza

de RODIMUR in Salate, 20 Oct 2019 | 5916 vizualizari

 

N-am mai avut de mult timp la cină o salată mai consistentă, așa că zilele trecute, destul de repede, am făcut-o pe aceasta. A fost atât de bună, încât tot gustând din ea, până la urmă am mâncat-o la prânz...

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz, medii
  • 1 piept mic de pui (300-350 grame)
  • 1 ceapă roșie
  • 2-3 linguri de zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • Pentru maioneză:
  • 1 gălbenuș de ou fiert tare
  • 1 gălbenuș de ou crud
  • 1 linguriță de muștar clasic
  • ulei de floarea soarelui
  • Pentru decor:
  • felii de lămâie
  • felii de ceapă roșie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi, cu piept de pui si maioneza:

Pieptul de pui se spală, se fasonează și se pune la fiert.

Se spală cartofii și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc.

Se curăță, se spală ceapa și se feliază.

Se spală lămâia, se feliază pe jumătate, iar cealaltă jumătate se stoarce.

Se face o maioneză dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, 1 linguriță de muștar clasic și 1 gălbenuș de ou crud. Se mixează ingredientele și apoi se adaugă uleiul, puțin câte puțin, până ce maioneza ajunge la consistența dorită.

Pieptul de pui odată fiert se taie (sau se rupe) în bucăți mici.

Trei cartofi se taie cubulețe și se pun în bolul de servit. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă: o parte din feliile de ceapă roșie, o jumătate din cantitatea de maioneză și o jumătate din bucățelele de piept de pui.

Se adaugă al doilea strat de cartofi tăiați cubulețe, se condimentează din nou și se adaugă: ceapa roșie, maioneza și pieptul de pui care au mai rămas. Se stropește totul cu zeamă de lămâie, se amestecă ușor, pentru omogenizare și se decorează cu felii de ceapă și de lămâie.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă.

2

Se poate folosi și ceapă galbenă, dar cea roșie este nu doar mai aspectuoasă, ci și mai puțin iute și mai plăcută.

3

Dacă doriți, puteți subția maioneza cu 1-2 linguri de smântână.

4

Puteți folosi și alte condimente, care vă sunt pe plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi, cu piept de pui si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu filet de vita, roca si pecorino