Desert galuste de aur

de delia64 in Prajituri, 26 Oct 2014 | 71259 vizualizari

 

O reteta pe care mama mea o pregatea la Cantina Evreilor din Cluj unde a muncit peste 20 de ani. Va recomand bunatatea aceasta mai ales acum in zilele reci si mohorate pentru a va rasfata papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 500 gr faina de calitate
  • 1/2 cub drojdie
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri smantana
  • 100 ml ulei caldut
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • gem de gutui pentru umplut
  • nuca macinata amestecata cu zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste de aur:

Se pune drojdia in lapte caldut si putin zahar si se lasa sa se activeze.

Cernem faina si facem la mijloc o adancitura unde punem drojdia inflorita, galbenusurile, zaharul, smantana, coaja de lamaie si zaharul vanilat.

Incepem sa framantam adaugand din cand in cand ulei caldut. 

Cand se desprinde aluatul de mana se acopera cu un servet curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem o foaie nu prea groasa si impartim aluatul in patrate de marimea dorita, iar in fiecare patratel punem o lingurita de gem sau nuca si le adunam in cele patru colturi, apoi le trecem prin nuca macinata amestecata cu zahar.

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam galustele in tava unde le lasam 15 minute la crescut.

Incalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava pentru aproximativ 30 de minute.

Cand sunt rumenite frumos se scoate tava si se lasa putin la racit. Se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se pot umple cu rahat, gemul preferat sau nuca macinata amestecata cu zahar, dulceata amestecata cu nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste de aur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

RuxyRux 1

26.01.2018, 20:16

Ce minunatie.....si ce frumos, o reteta cu poveste...si bunica mea a fost bucatareasa la cantina scolii! Asa era pe atunci ....minunat!

UrsanMihaela 1

27.01.2018, 12:10

merita incercata reteta ta

Panacris 1

09.10.2018, 07:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Simi