Salata de cartofi a la grec

de RODIMUR in Salate, 24 Aug 2018 | 4687 vizualizari

 

Aceasta este o salată pe care o fac adeseori, uneori adăugând, sau eliminând unele ingrediente, în funcție de ce am în frigider. Este o salată gustoasă și aromată, care amintește de bucătăria grecească, aromată și specială, în felul său. Există multe rețete de salate grecești pe net și fiecare persoană o poate împrumuta pe cea care-i convine și o "reinterpretează" în felul său. Ceea ce am făcut și eu...

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz medii
  • 1 castravete
  • 8-10 roșii cherry
  • 1 ardei gras
  • 1/2 ceapă roșie
  • 50 grame de măsline
  • 200 grame de brânză telemea (feta)
  • 1/2 lime
  • Pentru sos:
  • 1 lingură de muștar clasic
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță de oregano
  • 6-8 frunzulițe de busuioc
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi a la grec:

Cartofii se spală și se pun la fiert, la foc iute, cu apă rece. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.

Se spală roșiile cherry și se taie în sferturi.

Castravetele se spală, se curăță de coajă și se taie cubulețe.

Se spală ardeiul gras, se curăță de vițe, semințe și cotor, după care se taie julienne.

Ceapa se curăță, se spală și se taie julienne.

Se taie cubulețe brânza telemea și se spală măslinele, după care se pun la scurs.

Se spală și se zvântă frunzulițele de busuioc și se pregătesc ingredientele pentru sos.

Când cartofii sunt fierți, se iau de pe foc, se lasă la răcit, după care se curăță de coji, se taie cubulețe și o jumătate de cantitate se pune în bolul de servire.

Se adaugă câte o jumătate din cantitățile de: roșii, castravete, ardei gras, ceapă roșie, telemea și măsline.

Se adaugă restul de ingrediente, în aceeași ordine, după care se toarnă deasupra sosul format din: busuioc uscat, oregano, sare, piper, muștar, ulei de măsline și oțet balsamic. Se amestecă ușor ingredientele, pentru ca sosul să pătrundă peste tot.

Se lasă puțin salata, pentru ca sosul să dea aroma sa, ingredientelor (eventual, la frigider, pe timp canicular).

Se ornează cu feliuțe de lime și frunzulițe de busuioc și se servește imediat, sau, pe timp canicular, după ce a stat 30 minute la frigider, ca să se răcească puțin.

TIPS-URI

1

Se pot folosi roșii obișnuite, dacă nu aveți roșii cherry.

2

Pentru aspect, este bine să folosiți ardei gras verde și ceapă roșie.

3

Amestecați ușor ingredientele, după ce ați pus sosul, ca să nu se terciuiască.

4

Înainte de servire, lăsați salata "să se odihnească" 10 minute, pentru ca sosul să dea aroma sa, ingredientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

29.08.2018, 13:41

Mulțumesc frumos, Dante!

mihaelar63 1

30.08.2018, 16:30

Gustoasa si consistenta

RODIMUR 1

30.08.2018, 17:12

Mulțumesc frumos, Mihaela!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de varza si dovlecel cu sos tzatziki