Mai ales în post mâncăm multe salate, pentru că sunt gustoase, recomandate și rapid de făcut, iar astăzi pentru acest fel de preparat m-am gândit să valorific câțiva ardei capia copți, de la congelator. Rezultatul a fost o salată foarte gustoasă, căreia dulceața plăcută a ardeilor capia i-a dat un gust deosebit.
Ardeii capia se scot de cu seară de la congelator și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama.
Cartofii se spală și se pun în apă rece, la fiert. Când sunt gata, se lasă să se răcorească, se curăță de coji și se taie rondele, cu grosimea de aproximativ 1 cm.
Se curăță, se spală și se taie rondele codițele de la ceapa verde, iar capetele se păstrează, pentru decor.
După ce s-au decongelat, ardeii capia se taie fâșii.
Se pun rondelele de cartofi în platou, sub formă de floare, se presară sare și piper, după care se pun radial, fâșiile de ardei capia.
Se decorează cu măsline întregi și rondele, ca și cu ceapă verde. Se presară oregano și se toarnă uniform, peste toată suprafața, uleiul de măsline.
1
Folosiți cartofi roz, care-și păstrează forma la fiert și nu se sfărâmă.
2
Folosiți ceapă verde, care nu este prea iute și are un gust mult mai bun decât cea galbenă. Eventual puteți folosi ceapă roșie, care nu este iute.
3
Folosiți măsline cărnoase, mai puțin sărate.
4
Puteți folosi ulei de floarea soarelui, dacă nu vă place uleiul de măsline, care este puțin cam amar.
5
Cine dorește, poate folosi și oțet balsamic.