Pentru că încă mai aveam vinete în congelator, m-am gândit să încerc o altă salată în stil grecesc și acum, după ce am gustat-o, parcă mi se pare mai bună decât cealaltă. Ceva nou și deosebit...
Timpul de preparare nu include coacerea vinetelor, coapte deja și păstrate la congelator.
Vinetele se scot de seara din congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama.
A doua zi, vinetele se tamponează cu un prosop de hârtie absorbantă, ca să nu mai rămână umede și apoi se taie sub formă de cubulețe.
Ardeiul se spală, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie julienne.
Brânza se taie cubulețe, sau se sfărâmă cu furculița.
Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. (Eu am folosit ceapă roșie, nu doar pentru aspect, ci mai ales pentru că aceasta nu este foarte iute și are un gust mai bun.)
Se amestecă ușor toate ingredientele solide (vinetele, brânza, ceapa și ardeiul), se adaugă sare și piper, după gust și uleiul de măsline. Când compoziția este omogenă, se poate presăra verdeață (pătrunjel, sau mărar tocat).
Se servește rece, cu pâine prăjită, de preferință și cu roșii, ca garnitură.
1
Scoateți din timp vinetele din congelator, ca să se decongeleze natural.
2
Pentru decongelare, lăsați vinetele într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichid, în timp ce se decongelează.
3
Tăiați vinetele grosier, sub formă de cubulețe, sau de fâșii, nu le tocați.
4
Brânza poate fi sfărâmată cu furculița, sau tăiată cubulețe.
5
Nu amestecați energic ingredientele, ca să nu se strivească și astfel, salata să aibă un aspect urât.