Păstăile se aleg, se curăță de codițe, se spală și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt gata fierte, se strecoară de apă și se lasă în așteptare, până se va finaliza preparatul.
Dacă se folosesc păstăi opărite și conservate de la...
Ardeii copți se decongelează, se scurg de zeama pe care o lasă și se taie fâșii.
Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc, se curăță de semințe și se taie cubulețe.
Usturoiul se curăță și se feliază subțire.
Pătrunjelul se alege, se spală, se zvântă...
Cartofii se spală și se pun întregi la fiert.
Între timp se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie (ceapa, rondele, iar usturoiul, felii).
Roșiile se spală și se feliază.
Se clătesc măslinele și se feliază.
Ardeii copți se taie fâșii....
Cum se prepara Reteta delicioasa de Salata a la russe
Rădăcinoasele se curăță, se spală și se pun la fiert, în apă suficientă și la foc iute.
Mazărea se pune la fiert. Dacă se folosește mazăre conservată, se va clăti în mai multe ape și se va lăsa să se...
Cartofii se spală și se pun la fiert, întregi.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se spală cepele și se taie rondele, separat. Se taie feliile de gogoșar murat în oțet și se pune tonul într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichid.
Când...
Fasolea se alege, se spală în două-trei ape și se pune la înmuiat în apă rece, cu o seară înainte de preparare.
A doua zi se aruncă apa în care a stat fasolea peste noapte, se adaugă altă apă rece și se pune la fiert, la foc iute.
Separat se...
Cum se prepara Salata de boeuf, reteta traditionala pentru sarbatori in familie:
Carnea de vițel/vită se spală, se curăță de vițe, seu și de pielițe nedorite, după care se pune cu apă multă la fiert, la foc iute. Se spumuiește când este cazul și se adaugă apă caldă,...
Se spală cartofii și se pun la fiert. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, după care se curăță de coji și se taie cubulețe într-un bol în care va fi făcută salata.
Conopida se spală, se desface în buchețele (nu foarte mici) și se fierbe...
Conopida se spală, se desface în buchețele și se opărește timp de 3 minute în apă clocotită cu sare, după care se strecoară și se lasă să se răcorească.
Între timp, se face maioneza dintr-un gălbenuș de ou fiert tare și răzuit în care se...
Se taie telemeaua în cubulețe mici.
Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se spală castraveții, se curăță de coji și se taie feliuțe subțiri.
Roșiile se spală și se taie feliuțe.
Ardeii se spală, se aleg de cotoare și semințe, după...
Se spală cartofii și se pun la fiert.
Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se taie fin șunca de Praga, în forma dorită, iar ardeii grași (de preferință unul roșu și unul verde, pentru aspect) se spală, se curăță și se taie bețigașe....
Se rup piciorușele de la ciupercuțe și se curăță bine. Se înjumătățesc pălărioarele ciupercuțelor, se curăță de pielițe și de lamelele de pe partea interioară, după care se spală bine în două-trei ape și se feliază (felii cam de 0,5 cm grosime).
După ce au...
Se face o maioneză dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, amestecat cu o linguriță de muștar clasic, după care uleiul se încorporează puțin câte puțin, până rezultă o maioneză densă și legată bine.
Legumele se spală și se dau pe răzătoarea fină. Mărul se...
Se spală vinetele și se coc. Când sunt coapte, se lasă puțin la răcorit, după care se curăță de coji și se pun pe un plan înclinat (un fund de lemn) pentru a se scurge.
În timp ce vinetele se scurg, se face o maioneză dintr-un gălbenuș fiert tare și răzuit...
Cartofii se spală și se fierb în coajă, iar când s-au răcit, se curăță.
Ouăle se ferb tari, se curăță de coji și se taie în sferturi.
În timp ce cartofii și ouăle fierb, se pregătesc celelalte ingrediente.
Ceapa verde se curăță, se spală și se...
Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi
Păstăile se aleg, se curăță de codițe, se spală și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt gata fierte, se strecoară de apă și se lasă în așteptare, până se va finaliza preparatul. Dacă se folosesc păstăi opărite și conservate de la...
Taktouka - salata marocana
Ardeii copți se decongelează, se scurg de zeama pe care o lasă și se taie fâșii. Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc, se curăță de semințe și se taie cubulețe. Usturoiul se curăță și se feliază subțire. Pătrunjelul se alege, se spală, se zvântă...
Salata mediteraneana, cu cartofi si ardei copti
Cartofii se spală și se pun întregi la fiert. Între timp se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie (ceapa, rondele, iar usturoiul, felii). Roșiile se spală și se feliază. Se clătesc măslinele și se feliază. Ardeii copți se taie fâșii....
Reteta delicioasa de Salata a la russe
Cum se prepara Reteta delicioasa de Salata a la russe Rădăcinoasele se curăță, se spală și se pun la fiert, în apă suficientă și la foc iute. Mazărea se pune la fiert. Dacă se folosește mazăre conservată, se va clăti în mai multe ape și se va lăsa să se...
Salata de cartofi, cu ton si masline
Cartofii se spală și se pun la fiert, întregi. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se spală cepele și se taie rondele, separat. Se taie feliile de gogoșar murat în oțet și se pune tonul într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichid. Când...
Salata de fasole alba
Fasolea se alege, se spală în două-trei ape și se pune la înmuiat în apă rece, cu o seară înainte de preparare. A doua zi se aruncă apa în care a stat fasolea peste noapte, se adaugă altă apă rece și se pune la fiert, la foc iute. Separat se...
Salata de boeuf, reteta traditionala pentru sarbatori in familie
Cum se prepara Salata de boeuf, reteta traditionala pentru sarbatori in familie: Carnea de vițel/vită se spală, se curăță de vițe, seu și de pielițe nedorite, după care se pune cu apă multă la fiert, la foc iute. Se spumuiește când este cazul și se adaugă apă caldă,...
Salata de conopida si cartofi
Se spală cartofii și se pun la fiert. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, după care se curăță de coji și se taie cubulețe într-un bol în care va fi făcută salata. Conopida se spală, se desface în buchețele (nu foarte mici) și se fierbe...
Salata de conopida cu sos de maioneza
Conopida se spală, se desface în buchețele și se opărește timp de 3 minute în apă clocotită cu sare, după care se strecoară și se lasă să se răcorească. Între timp, se face maioneza dintr-un gălbenuș de ou fiert tare și răzuit în care se...
Salata asortata de vara
Se taie telemeaua în cubulețe mici. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Se spală castraveții, se curăță de coji și se taie feliuțe subțiri. Roșiile se spală și se taie feliuțe. Ardeii se spală, se aleg de cotoare și semințe, după...
Salata de cartofi cu sunca
Se spală cartofii și se pun la fiert. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Se taie fin șunca de Praga, în forma dorită, iar ardeii grași (de preferință unul roșu și unul verde, pentru aspect) se spală, se curăță și se taie bețigașe....
Champignons cu maioneza si usturoi
Se rup piciorușele de la ciupercuțe și se curăță bine. Se înjumătățesc pălărioarele ciupercuțelor, se curăță de pielițe și de lamelele de pe partea interioară, după care se spală bine în două-trei ape și se feliază (felii cam de 0,5 cm grosime). După ce au...
Salata de telina cu maioneza
Se face o maioneză dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, amestecat cu o linguriță de muștar clasic, după care uleiul se încorporează puțin câte puțin, până rezultă o maioneză densă și legată bine. Legumele se spală și se dau pe răzătoarea fină. Mărul se...
Salata de vinete cu maioneza
Se spală vinetele și se coc. Când sunt coapte, se lasă puțin la răcorit, după care se curăță de coji și se pun pe un plan înclinat (un fund de lemn) pentru a se scurge. În timp ce vinetele se scurg, se face o maioneză dintr-un gălbenuș fiert tare și răzuit...
Salata orientala
Cartofii se spală și se fierb în coajă, iar când s-au răcit, se curăță. Ouăle se ferb tari, se curăță de coji și se taie în sferturi. În timp ce cartofii și ouăle fierb, se pregătesc celelalte ingrediente. Ceapa verde se curăță, se spală și se...