Salata de cartofi, cu ceapa verde si maioneza

de RODIMUR in Salate, 15 Mai 2019 | 6754 vizualizari

 

Salatele de cartofi mi se par cele mai bune, gustoase și sățioase, iar dacă le adăugăm ceapă verde și un dressing, sau un sos potrivit, atunci cina devine pur și simplu un răsfăț.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 cartofi noi, medii
  • 2 cepe verzi
  • sare
  • piper
  • Pentru maioneză:
  • 2 gălbenușuri (unul crud, celălalt fiert tare)
  • 1 linguriță de muștar clasic
  • 40-50 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1-2 linguri de iaurt (opțional)
  • Pentru servit:
  • roșii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi, cu ceapa verde si maioneza:

Cartofii se spală de pământ, se curăță de coji și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert și se lasă să se răcească, după care se taie sub formă de cubulețe.

În timp ce cartofii fierb, se face maioneza, dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, amestecat cu o linguriță de muștar clasic. Când compoziția este omogenă, se adaugă și gălbenușul crud și apoi uleiul, puțin câte puțin și se mixează, până ce maioneza se îngroașă.

Cine preferă o maioneză mai acrișoară și mai puțin onctuoasă, poate adăuga 1-2 linguri de iaurt, după care omogenizează bine compoziția.

Ceapa verde se curăță, se spală, se zvântă și se taie rondele. Se păstrează câteva rondele pentru decor.

Se pune o jumătate din cantitatea de cartofi fierți tăiați cubulețe în bolul pentru salată, se condimentează cu sare și piper, iar apoi se presară o jumătate din cantitatea de rondele de ceapă verde.

Se adaugă două linguri de maioneză și apoi se repetă straturile de cartofi, condimente și ceapă verde. Se adaugă și restul de maioneză, se amestecă ușor, după care salata se pune în platoul pentru servit și se decorează cu roșii feliate și cu rondele de ceapă verde.

TIPS-URI

1

Puteți folosi și cartofi din recolta de anul trecut, dar neapărat roz, pentru că nu se sfărâmă la fiert și aceștia sunt recomandați pentru salate.

2

Dacă folosiți cartofi vechi, fierbeți-i ”în coajă”.

3

Lăsați cartofii să se răcească înainte de a-i tăia.

4

Dacă nu vreți ca maioneza să fie prea grasă și vă place gustul acrișor, adăugați în ea 1-2 linguri de iaurt.

5

Amestecați ușor ingredientele, ca să nu se terciuiască.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi, cu ceapa verde si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata 'Bratara de granat'